Weerwolven-cultfilm ‘Ginger Snaps’ wordt serie

In 2000 waaide met Ginger Snaps een frisse wind door de stroom aan teen movies. Het succesvolle eerste deel vormde het begin van een franchise, waarvan de vervolgen nooit het origineel geëvenaard hebben. 20 jaar na dato is deze horrorreeks opnieuw in ontwikkeling, nu als serie!

In de weerwolf- / girl power-klassieker Ginger Snaps hebben zussen Ginger en Brigette Fitzgerald een pact om voor hun 16e het suffe stadje waar ze wonen te ontvluchten, en als dat niet lukt samen uit het leven te stappen. In de tussentijd brengen ze hun tijd door met het op camera ensceneren van hun eigen dood. Nadat Ginger op de avond dat ze voor het eerst ongesteld wordt gebeten wordt door een wolfachtig wezen, verschuift haar aandacht echter naar de jongens van school en wordt ze steeds agressiever. En groeit daar nou een staart onder haar rok..? Brigette zet alles op alles om haar zus te redden.

John Fawcett, regisseur van de originele film en Orphan Black, zal het verhaal opnieuw vertellen in een serie. “Is er een beter en sociaal relevanter moment dan nu om Ginger Snaps als serie uit te brengen? Ik weet zeker dat fans van Orphan Black de iconische zussen Fitzgerald meteen in hun hart sluiten!’

De serie wordt geproduceerd door Sid Gentle Films (Killing Eve) en Copperheart Entertainment (de Ginger Snaps trilogie), wat veel goeds belooft voor de zwarte komedische toon uit het origineel. Wie Ginger en Brigette gaan spelen, is nog niet bekend.

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
5 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rob
Rob
2 jaren geleden

Heeft iemand enig idee wat Fawcett bedoeld met “sociaal relevanter moment”?
Als ik mensen dit soort newspeak uit hoor kramen heb ik meestal al geen zin meer om er tijd aan te besteden…. Een relevante serie over weerwolven. Hmm…

Rob
Rob
2 jaren geleden
Antwoord aan  Marloes

We zullen het wel horen cq zien. Als het maar niet zo’n woke feest wordt als de remake van The Craft.

Rob
Rob
2 jaren geleden
Antwoord aan  Rob

Trouwens, tot mijn schande had ik Ginger Snaps nog niet gezien. Hoorde er voor het eerst over in jullie dubbel interview over Volle Maan. Ik krijg hem deze week binnen en dan zal ik heb gelijk kijken. Dan snap ik de opmerking misschien ook beter.

5
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x