Weerwolven-cultfilm ‘Ginger Snaps’ wordt serie

In 2000 waaide met Ginger Snaps een frisse wind door de stroom aan teen movies. Het succesvolle eerste deel vormde het begin van een franchise, waarvan de vervolgen nooit het origineel geëvenaard hebben. 20 jaar na dato is deze horrorreeks opnieuw in ontwikkeling, nu als serie!

In de weerwolf- / girl power-klassieker Ginger Snaps hebben zussen Ginger en Brigette Fitzgerald een pact om voor hun 16e het suffe stadje waar ze wonen te ontvluchten, en als dat niet lukt samen uit het leven te stappen. In de tussentijd brengen ze hun tijd door met het op camera ensceneren van hun eigen dood. Nadat Ginger op de avond dat ze voor het eerst ongesteld wordt gebeten wordt door een wolfachtig wezen, verschuift haar aandacht echter naar de jongens van school en wordt ze steeds agressiever. En groeit daar nou een staart onder haar rok..? Brigette zet alles op alles om haar zus te redden.

John Fawcett, regisseur van de originele film en Orphan Black, zal het verhaal opnieuw vertellen in een serie. “Is er een beter en sociaal relevanter moment dan nu om Ginger Snaps als serie uit te brengen? Ik weet zeker dat fans van Orphan Black de iconische zussen Fitzgerald meteen in hun hart sluiten!’

De serie wordt geproduceerd door Sid Gentle Films (Killing Eve) en Copperheart Entertainment (de Ginger Snaps trilogie), wat veel goeds belooft voor de zwarte komedische toon uit het origineel. Wie Ginger en Brigette gaan spelen, is nog niet bekend.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

5 gedachten over “Weerwolven-cultfilm ‘Ginger Snaps’ wordt serie”

 1. Heeft iemand enig idee wat Fawcett bedoeld met “sociaal relevanter moment”?
  Als ik mensen dit soort newspeak uit hoor kramen heb ik meestal al geen zin meer om er tijd aan te besteden…. Een relevante serie over weerwolven. Hmm…

  Beantwoorden
 2. Goeie vraag. Ik denk dan zelf aan de druk van social media om aan een bepaald ideaal te voldoen of in ieder geval te doen alsof, wat de zussen juist niet willen in Ginger Snaps.

  Beantwoorden
   • Trouwens, tot mijn schande had ik Ginger Snaps nog niet gezien. Hoorde er voor het eerst over in jullie dubbel interview over Volle Maan. Ik krijg hem deze week binnen en dan zal ik heb gelijk kijken. Dan snap ik de opmerking misschien ook beter.

    Beantwoorden
    • Leuk Rob! Hij heeft de hand des tijds niet volledig doorstaan vind ik, maar als je hem ziet met de context van het American Pie tijdperk is ie leuk 😉 benieuwd wat je ervan vindt!

     Beantwoorden

Plaats een reactie