Welcome to Key House – trailer voor Locke & Key

Al bijna 10 jaar wordt er gekeken naar een verfilming van de comics Locke & Key van Joe Hill en Gabriel Rodriguez. Begin februari is het dan eindelijk zo ver, de 10 afleveringen van de serie zijn dan te zien op streamingdienst Netflix. Hier is de vette trailer:

Locke & Key | Officiële trailer | Netflix

Nadat hun vader op mysterieuze wijze wordt vermoord, verhuizen de drie Locke kinderen samen met hun moeder naar het voorouderlijke huis ‘Keyhouse’. Al snel vinden ze er magische sleutels die een link lijken te hebben met het bizarre overlijden van hun vader. Terwijl de Locke kinderen de verschillende sleutels en de bijbehorende unieke krachten ontdekken, ontwaakt een mysterieuze demon die niet stopt voordat hij die magische sleutels zelf in handen heeft.

Locke & Key is gebaseerd op de comics van Joe Hill en Gabriel Rodriguez. Van deze horror/fantasy-reeks verschenen tussen 2008 en 2013 in totaal 39 delen. Al in 2010 toonde Fox interesse en schoot een proefaflevering. Echter, nadat deze op de San Diego Comic-Con is getoond werd hij opgeborgen en werd de ontwikkeling stil gelegd. Daarna pakte Universal Pictures de resten op en startte de ontwikkeling voor een speelfilm. Ook ditmaal kwam er niks van de grond. In 2016 besloot comicuitgever IDW Entertainment zelf om wat stappen te ondernemen en pitchte de serie bij Hulu, wederom werd er gewerkt aan een proefaflevering en haakte Hulu af. Maar dit keer kwam het project niet stil te liggen en in 2018 kondigde Netflix officieel aan de serie te hebben aangekocht.

Showrunners Carlton Cuse (Bates Motel) en Meredith Averill (The Haunting of Hill House) hebben flink wat werk verricht om de griezelige fantasieën van Key House om te zetten in een serie die door Netflix wordt omschreven als ‘een coming-of-age mysterie over liefde, verlies en de onbreekbare banden die familie definiëren’.

De cast van Locke & Key bestaat uit Darby Stanchfield als Nina Locke, Jackson Robert Scott als Bode Locke, Connor Jessup als Tyler Locke, Emilia Jones als Kinsey Locke, Bill Heck als Rendell Locke, Laysla De Oliveira als Dodge, Thomas Mitchell Barnet als Sam Lesser, Griffin Gluck als Gabe en Coby Bird als Rufus Whedon.

Locke & Key kent misschien een lange geschiedenis, maar tien jaar na de eerste berichten is het dan toch gelukt: 7 februari staan alle 10 afleveringen op Netflix.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie