Welke horrorgames spelen we in 2021?

Allemaal nog de allerbeste wensen! 2020 Was een topjaar voor horrorgames, we beleefden allemaal het zeer controversiële The Last of Us 2. De remake van Resident Evil 3 zag het daglicht en bleek zeer succesvol. Ook op indie terrein was het smullen geblazen met games zoals Visage en Carrion. Ik heb eerstgenoemde even mogen spelen en was behoorlijk aangeslagen door de geluidseffecten. Maar het schijnt dat ik nog niet eens met een chapter was begonnen, haha. Dus die gaat zeker nog een kans krijgen. De single players werden verwend, maar toch waren het de multiplayergames Phasmophobia en In Silence die statistisch de show stalen op Steam. Van Phasmophobia hebben Janita en ik nog leuke footage op Twitch. En hou dat kanaal in de gaten, binnenkort gaan er weer wat streams van spellen aankomen. Ik heb er dus alle vertrouwen in dat dit jaar minstens net zo fantastisch gaat worden! Hieronder heb ik mijn lijstje games waar ik het meeste naar uitkijk voor aankomend jaar:

Resident Evil 8 (TBA 2021)
Capcom (PS5, PC, Xbox Series X/S)

Een van de grotere releases van 2021, onder voorbehoud dat het niet uitgesteld wordt natuurlijk, puur vanwege de naam alleen al. Het 8e deel borduurt verder op de opnieuw uitgevonden formule uit deel 7 die ons allemaal de stuipen op het lijf jaagde. Alleen hebben ze nu als grote verandering geen zombies, maar weerwolven. Ik vind het noemenswaardig dat ze zo aan de formule blijven sleutelen en proberen vernieuwend te zijn.

Chrenobylite (TBA 2021, Early Access)
The Farm 51 (PC)

Nu al te spelen voor een klein prijsje in Steams’ Early Access, Chernobylite laat je als speler (eventueel met meerdere spelers) op zoek gaan in een door straling verscheurd land naar je geliefde. Dit uiteraard niet zonder slag of stoot. Dit wordt een spel van bovennatuurlijk overleven en krijgt nu al redelijk goede reviews.

Rainbow Six Quarantine (TBA 2021)
Ubisoft (PC, PS5, Xbox Series X/S)

Nog een uitgever die niet bang is om uit te proberen. Na het successvolle Siege gaan ze nu de horrorkant op. Met twee andere vrienden is het de bedoeling dat je een geheimzinnig virus de baas blijft in een coop shooter, met dezelfde operatoren als de pvp voorganger. Er zijn nu wat geruchten dat het spel een flinke vertraging heeft opgelopen, maar het goede nieuws is dat het ook naar de nieuwe consoles komt.

Dying Light 2 (TBA)
Techland (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S)

Deze mag niet ontbreken in mijn lijstje, ook al ziet het er (helaas) niet uit dat deze dit jaar uit gaat komen. Neemt niet weg dat het eerste deel een dijk van een game is. Freerunning perfect gecombineerd met het zombie-genre; dit tweede deel belooft groter en uitgebreider te worden, met meer keuzes die voor compleet andere sidequests kunnen zorgen. Dit komt de herspeelbaarheid van het spel flink ten goede, want met andere keuzes gebeuren er andere dingen. Mijn advies is om deel 1 weer te installeren en die te spelen om de tijd te doden.

Little Nightmares 2 (11 februari 2021)
Bandai Namco (PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch)

Eindelijk een spel met een datum, haha. Iets om naar uit te kijken! Dit vervolg op de briljante indie uit 2017 laat het kleine meisje Six met de gele regenjas terugkeren, maar niet als protagonist. Nu speel je als Mono en moet je het leven van Six redden uit de klauwen van de Grote Lelijkerds. Het eerste deel heb ik met veel plezier en de nodige kippenvel gespeeld, heel sfeervol allemaal. Het was niet voor niets de verrassing van 2017. Volgende maand kan je er al mee aan de slag.

The Medium (28 Januari)
Bloober Team (PC, Xbox Series X/S)

En als laatste in mijn rijtje eentje die al heel snel gespeeld kan worden. Eind deze maand komt The Medium uit op PC en de Xbox consoles. Volledig gebruikmakend van de nieuwe technieken die de next-gen console heeft, speel je in twee verschillende realiteiten. Als paranormaal onderzoeker reis je tussen de realiteit en het hiernamaals om een mysterie op te lossen. Hier heeft Microsoft misschien wel een hele dikke (tijdelijke) troef in handen. Eerst alleen exclusief op de xbox consoles, maar nu toch ook naar de pc. En dat is goed nieuws voor mij, de game komt op de releasedatum ook naar Xbox Game Pass. Dus ik kan de game al vanaf dag 1 spelen. Ik ben dan ook voornemens deze op de nachtvlinders Twitch te gaan streamen, hou dat kanaal dan ook goed in de gaten.

Uiteraard zijn er nog veel meer games waar ik naar uitkijk: Evil Dead: The Game, The Outlast Trials, The Dark Pictures Anthology: House Of Ashes, Paranoid, Back 4 Blood en de System Shock Remake, om maar een paar te noemen. En dat zijn dan alleen horrorgames. Ik ga 48 uur in een dag nodig hebben. Ook zullen daar nog veel games aan toegevoegd worden zodra ze bekend gemaakt worden. Uiteraard lees het het dan hier als eerst. Heb jij nog horrorgames waar je naar uitkijkt? Ik hoor het graag van je in de comments of op Facebook.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Welke horrorgames spelen we in 2021?”

  1. Ik kijk heel erg uit naar RE Village, de System Shock remake en ook Rainbow Six Quarantine klinkt heel gaaf! Ik ben benieuwd of Bloodlines 2 dit jaar misschien ook het licht gaat zien. Op Indie horror kan er ool vanalles gebeuren en ik kijl vooral uit ook naar nieuwe sleeper hits zoals Phasmophobia 🙂

    Beantwoorden

Plaats een reactie