Werkt Jamie Lee Curtis mee aan Halloween reboot?

We schreven in januari van dit jaar al over een mogelijke reboot van de film ‘Halloween’. Heel veel was er toen nog niet bekend anders dan dat de regie zou worden opgepakt door David Gordon Green (Pineapple Express, Joe). En dat hij samen met Danny McBride verantwoordelijk zou zijn voor het script. Inmiddels is er iets meer bekend en lijkt het erop dat niemand minder dan Jamie Lee Curtis weer meedoet. 

Alle Halloween films op een rijtje

Hoe zat het ook alweer? In 1978 kwam de eerste Halloween film uit, geregiseerd door John Carpenter. Michael Meyers (Tony Moran) vermoordt op zesjarige leeftijd zijn zus Judith met een keukenmes. Hij wordt opgenomen in een inrichting maar ontsnapt 15 jaar later. Hij heeft zijn zinnen gezet op babysitter Laurie Strode (Jamie Lee Curtis). Michaels Psychiater, Sam Loomis (Donald Pleasence) probeert ondertussen de politie te overtuigen van het feit dat Meyers een ware psychopaat is en dus echt moet worden gevonden en desnoods gedood.

De film werd een regelrechte kaskraker. Gemaakt met een budget van 300.000 dollar en een winst van uiteindelijk 47 miljoen!

Halloween 1978

1981 – Halloween II

Een jaar later wordt Halloween II uitgebracht, dit keer geregisseerd door Rick Rosenthal. Sam Loomis is met de politie op zoek naar de nog steeds loslopende Michael Meyers. Hij hangt ondertussen rond in het ziekenhuis waar Laurie Strode ligt. In deze film kom je erachter waarom Micheal zo gefixeerd is op Strode. Ze blijkt zijn zusje te zijn. Geadopteerd door de familie Strode na de dood van zijn ouders. Het lijkt erop dat Meyers zijn totale familie wil uitroeien. Één zus dood, nog één te gaan.

John Carpenter wilde dit deel niet regisseren maar was wel betrokken bij de productie. Zo deed hij de gewelddadige scenes die Rosenthal niet wilde doen. Ook was Carpenter deels verantwoordelijk voor het verhaal. Acteurs Jamie Lee Curtis, Donald Pleasence en Tony Moran kropen voor het tweede deel weer in de huid van hun alter ego’s Laurie strode, Sam Loomis en Michael Meyers.

Halloween 1981

1982 – Halloween III – Season of the witch

Het verhaal van Halloween III werd weer voor een deel geschreven door John Carpenter. De regie werd dit keer opgepakt door Tommy Lee Wallace. Dit is de eerste en (door de slechte reviews) meteen de laatste Halloween film waarin Michael Meyers niet voorkomt. Deze film staat dan ook compleet los van deel I en II.

Winkeleigenaar Harry Grimbridge (Al Berry) wordt achtervolgd door, wat lijkt, zakenmannen. Ondertussen wordt in een ziekenhuis een patiënt vermoord. Karma weet de moordenaar snel te vinden: zijn auto ontploft op de parkeerplaats. Dokter Dan Challis (Tom Atkins) onderzoekt de zaak en komt bij Conan Cochran (Dan O’Herlihy) terecht. Een creep die Halloween maskers maakt en de oude tradities van ‘Hallows eve” terug wil brengen. Natuurlijk horen daar offers bij.

Halloween 1982

1988 – Halloween 4 – The return of Micheal Meyers

Michael Meyers is terug! In deel II raakte Meyers betrokken bij een ongeluk met een zuurstoftank. Hij ligt daardoor al 10 jaar in coma in een zwaar bewaakt psychiatrisch instituut. Echter geeft de wet aan dat patiënten die al zo lang in coma liggen na 10 jaar naar een normaal ziekenhuis overgeplaatst moeten worden. Natuurlijk ontwaakt Meyers tijdens het transport uit zijn coma. Hij vertrekt weer naar zijn geboortedorp Haddonfield, dit keer om de 8 jarige Jamie Lloyd (dochter van Laurie Strode) te vermoorden.

De regie van deze film werd gedaan door Dwight H. Little en het script werd geschreven door Alan B. McElroy. Micheal Meyers wordt in deze film gespeeld door George P. Wilbur. Jamie Lee Curtis doet in deze film niet mee. De indruk wordt gewekt dat haar karakter Laurie Strode is overleden. Donald Pleasence doet wel weer mee als Sam Loomis. 

Halloween 1988

1989 – Halloween 5 – The revenge of Michael Meyers

Alweer de vijfde Halloween film, geregisseerd door Dominique Othenin-Girard. Deze film is een directe opvolger van deel 4. Jamie Lloyd heeft de aanval van Meyers het jaar ervoor overleefd. Ze verblijft in een psychiatrisch ziekenhuis en praat niet meer door wat ze heeft meegemaakt. Sam Loomis behandelt haar en ontdekt dat ze een telepathische connectie heeft met haar moordlustige oom. Loomis wil proberen deze band te gebruiken om een eind te maken aan de moorden die Meyers veroorzaakt.

Donald Pleasence neemt in dit deel weer de rol van Sam Loomis op zich en Jamie Lloyd wordt voor de tweede keer gespeeld door Danielle Harris. Het script werd in eerste instantie geschreven door Shem Bitterman maar afgekeurd door de filmstudio en de producent. Daarna werd het script herschreven door Michael Jacobs en Dominique Othenin-Girard die er extra gewelddadige scenes aan toevoegde. De productie van deel 5 werd haastig gedaan zonder echt solide script. De film kreeg dan ook niet heel positieve reviews.

Halloween 1989

1995 – Halloween 6 – The curse of Michael Meyers

Michael Meyers is niet dood te krijgen en zit in dit deel weer achter zijn nichtje Jamie Lloyd aan. Ze is in verwachting en krijgt een baby die Michael probeert te ontvoeren. Jamie weet echter te ontsnappen en wordt daarbij geholpen door Tommy Doyle (die ooit haar moeder, Laurie Strode, als babysitter had) en Sam Loomis.

De regie lag bij deze film in de handen van Joe Chappelle en het script werd geschreven door Daniel Farrands. Dit was de laatste film met Donald Pleasence als Sam Loomis. De rol van Tommy Doyle wordt gespeeld door Paul Rudd.

Halloween 1995

1998 – Halloween H20 – 20 years later

Alweer de zevende Halloween film. Dit keer geregisseerd door Steve Miner (Friday the 13th, Part II and III, Lake Placid) én met de terugkeer van Jamie Lee Curtis als Laurie Strode. De film werd op 5 augustus 1998 uitgebracht om te vieren dat de originele film dat jaar 20 jaar bestond.

Maareh was die Laurie Strode niet dood dan? Niet in dit deel. Halloween H20 is een direct vervolg op Halloween en Halloween II. Het speelt zich af in een andere tijdlijn waardoor gebeurtenissen in Halloween 4, 5 en 6 nooit hebben plaatsgevonden. Laurie heeft in deel 2 haar eigen dood in scene gezet om van Meyers af te komen. Ze leeft een rustig leven met haar zoon (Josh Hartnett) onder een andere naam en is decaan op een school. Natuurlijk weet Meyers haar toch te vinden en komt achter haar en haar zoon aan.

Het verhaal gaat dat John Carpenter dit deel zou regisseren, omdat Jamie Lee Curtis graag het originele team aan boord wilde hebben. Maar men wilde het bedrag wat Carpenter vroeg (zo’n 10 miljoen dollar) niet betalen. De film werd uiteindelijk geregisseerd door Steve Miner. 

Halloween H20

2002 – Halloween – Ressurection

Halloween Resurrection

Een vervolg op Halloween H20 waarin Jamie Lee Curtis weer de rol van Laurie Strode op zich neem. Ze heeft in de vorige film een man onthoofd waarvan ze dacht dat het Michael Meyers was. Ze kan niet leven met het schuldgevoel en belandt in een psychiatrisch ziekenhuis. Meyers krijgt haar eindelijk te pakken, met slechte afloop. Zijn missie is volbracht en hij keert huiswaarts.

Daar aangekomen vindt hij zes studenten in zijn huis. Ze zijn daar om uit te zoeken wat hem tot zijn waanzinnige daden dreef. Alles wordt live uitgezonden via het internet. Natuurlijk is Meyers niet van plan om ook maar iemand levend te laten vertrekken.

Deze achtste Halloween film is geregisseerd door Rick Rosenthal die ook deel II op zich nam. Dat de film niet echt goed scoorde blijkt aan de beoordeling op IMDB (2 sterren) die de film overigens niet alleen als horror maar ook als komedie classificeert.

2007 – Halloween

Halloween 2007In 2007 werd de originele film in een nieuw jasje gestoken door Rob Zombie. Iets wat we inmiddels wel vaker zien (denk Texas Chainsaw Massacre en Dawn of the Dead). Het script werd hier en daar wel wat aangepast. We zien Michael Meyers als klein jongetje van een jaar of 10. Hij vermoordt zijn stiefvader, zijn oudere zus en haar vriendje. Hij wordt opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis maar weet 16 jaar later te ontsnappen. Hij gaat op weg naar Haddonfield, de plek waar hij woonde. Op jacht naar Laurie Strode.

John Carpenter gaf aan geen moeite te hebben met de verfilming van Rob Zombie. Geen van de originele acteurs heeft een rol in deze film. Dr. Sam Loomis wordt gespeeld door Malcolm McDowell en Tyler Mane neemt de rol van Meyers op zich. Scout Taylor-Compton speelt Laurie Strode en natuurlijk heeft Zombie’s vrouw: Sheri Moon Zombie ook weer een rolletje. Zij speelt de moeder van Meyers, Deborah. 

2009 – Halloween II

Na het eerste deel verfilmd te hebben waagde Zombie zich ook aan het tweede deel. Het verhaal lijkt weer op het originele verhaal maar heeft een alternatief einde waarbij Laurie Meyers neersteekt en vervolgens het masker zelf op doet.

Deze film heeft dezelfde cast als in Rob Zombie’s Halloween deel I.

Halloween 2009

2018 – Halloween H40 ?

Volgend jaar is het 40 jaar geleden dat de eerste Halloween film uitkwam. Tijd voor een feestje dus. En ook dit keer weer mét Jamie Lee Curtis. Ze postte zelf een foto op Twitter waarbij ze op de veranda van een huis staat in dezelfde outfit die ze 40 jaar geleden in de eerste film droeg. Op de achtergrond zien we Michael Meyers met het bekende masker naar haar gluren. Heel benieuwd hoe het verhaal dit keer gaat lopen aangezien Laurie het in Resurrection niet overleefde.

Jamie Lee Curtis Halloween

Als het aan Carpenter ligt gaat het een hele vette film worden. Hij geeft aan dat David Gorden Green en Danny McBride naar zijn kantoor kwamen en hun visie voor de nieuwe Halloween film deelde, wat Carpenter echt geweldig vond. Als de bedenker van Halloween het geweldig vind, dan moet het wel goed worden right?

Of er nog meer van de originele cast terug komt en of het een vervolg wordt op Halloween H20 of Resurrection is nog niet bekend. Het is afwachten tot volgend jaar…

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Werkt Jamie Lee Curtis mee aan Halloween reboot?”

  1. Het spijt me echt, maar hier zitten zoveel feitelijke onjuistheden in. John Carpenter is bijvoorbeeld bij geen enkele Halloween nog betrokken geweest na deel 3.

    Beantwoorden
  2. wat ik verdomt zo ontzettend jammer vind aan onze landen op gebied van films
    dat ze hier erg weinig doen voor zeg dan wel goede classikers horror uit te geven op blu ray gelijk deze enkel te vinden deel twee 1981 op blu ray in amerika. nederland belgie een grote ramp je kunt hem wel kopen op blu ray bij bol com. maar deze hebben ze volgens de mensen die ik heb gelezen verbrod door de moorden en zo er uit te laten. kijk film is voor mij niet onbekend heb er vele gezien en ook gekocht eerst opgenomen van tv en zo dan gekocht dvd nu begonnen met blu-ray heb er ook al wat vele horror classikers die je niet eens in belgie of nederland vind. voorbeeld vind ik dan toch een pracht van sf horror met hele goede muziek titel the keep van michael mann nooit op dvd zelfs na zo vele jaren niet. vele nieuwe films komen direct uit op dvd of blu ray maar de echte oude films geen nederland geen belgie. nu het zelfde met de nieuwe halloween dvd blu ray het is natuurlijk handig voor sommige dan toch ondertitels in het nederland mij doet het niet zo veel als hij maar origineel is en perfect beeld.

    Beantwoorden

Plaats een reactie