Waarom horror? Crowdfund-docu zoekt het uit

Waarom kijk jij naar horror? Waarom word jij graag aan het schrikken/gruwelen gebracht? Twee op het oog zo simpele vragen, maar deze aan me zelf stellend brengt mij behoorlijk aan het nadenken ‘waarom eigenlijk?’. Journalist en horrorfan Tal Zimerman vraagt zich hetzelfde af en wil in zijn documentaire ‘Why Horror?’ dit beantwoorden, niet alleen voor hemzelf maar voor de horrorfans wereldwijd.

why-horror-posterIn de documentaire wil hij weten waarom hij geschokt/geraakt wordt door expliciete beelden in de nieuwsverslaggeving, maar verzot is op bloed en ingewanden in horrorfilms, -games en comics? Niet alleen gaat hij hierover in gesprek met de makers binnen het genre, ook specialisten als wetenschappers en psychologen worden geraadpleegd.

Horror is weliswaar een wereldwijd verspreid genre, de verschillende culturen putten wel uit hun unieke tradities voor het creëren van de horror. Tal reist af naar deze ‘andere’ gebieden en zoekt de verschillen/overeenkomsten. Zijn vraag blijft hetzelfde: ‘Why Horror?’

Voor zijn documentaire zoekt Tal Zimerman nog $15k via Kickstarter voor komende vrijdag. Deze kosten moeten voornamelijk het reizen voor de documentaire gaan dekken en zal ervoor zorgen dat ‘Why Horror?’ in 2014 afgerond kan worden.

Tot de tijd van ons aan jullie de vraag: Waarom Horror?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie