Wie is Norman Bates?

Vanavond gaat in de VS op zender A&E het tweede seizoen van het spannende Bates Motel van start. De laatste trailer voor de start zoomt in op de vraag: “Wie is Norman Bates?”


Bates Motel is een reeks van Carlton Cuse (Lost) en Kerry Ehrin (Friday Night Lights) en laat zich inspireren door het verhaal van de overbekende Hitchcockfilm Psycho. De reeks is een hedendaags verhaal over de jeugdjaren van Norman Bates. Bates is een 16-jarige jongen die na de dood van zijn vader Sam samen met zijn 40-jarige moeder Norma verhuist naar een plattelandsdorpje in Noord-Californië om er een motel te openen. De twee laten alles achter uit hun vorige leven, waaronder ook oudere broer Dylan.

Bates Motel S2 Blood is ThickerIn Noord-Californië proberen moeder en zoon een nieuw leven op te bouwen. Norman probeert ook zijn sociale kant te ontwikkelen en raakt bevriend met een medestudente. Maar dan gebeuren er rare dingen. In het motel vindt Norman een oud dagboek van een meisje dat gruwelijk mishandeld werd in wat de kelder van het motel lijkt te zijn. Tegelijkertijd wordt het dorpje opgeschrikt door de moord op een man, Keith genaamd. Al gauw blijkt dat het dorpje zijn eigen duistere geheimen heeft.

In het tweede seizoen is Norman helemaal in de ban van de dood van zijn lerares Miss Watson, terwijl Norma’s mysterieuze verleden het gezin tart wanneer haar broer hun bezoekt. Ondertussen raakt Dylan steeds meer verstrikt in de drugsoorlog die White Pine Bay teistert. Zijn eigen leven komt dan ook in gevaar wanneer Bradley de waarheid achter de moord op zijn vader probeert te achterhalen en daarvoor bereid is tot het uiterste gaan. Ten midden van alle chaos probeert sheriff Romero stand te houden, maar het is al snel duidelijk dat de situatie in White Pine Bay helemaal uit de hand begint te lopen. Emma tenslotte brengt haar relatie met Norman in gevaar wanneer het koppel oog krijgen voor nieuwe liefjes en er nieuwe en oude gezichten opduiken.

Hoofdrollen in Bates Motel zijn er voor Freddie Highmore, Vera Farminga, Max Thierot, Nestor Carbonell en Olivia Cooke. De cast wordt voor het tweede seizoen versterkt met Alias-acteur Michael Vartan die de broer van Norma zal spelen.

Bij ons is het eerste seizoen van Bates Motel momenteel te bekijken op Nederland 3.

 

Interessant artikel?

Plaats een reactie