VFX-team verandert Willy Wonka & the Chocolate Factory in een slasher

Het personage Willy Wonka uit het boek Charlie and the Chocolate Factory (1964) van Roald Dahl, is naar mijn mening altijd een psychopaat geweest. Logisch is dan ook dat er nu een fan-made horrorversie opduikt van de familliefilm Willy Wonka & the Chocolate Factory uit 1971 die de “Candy-madman” zou blootleggen voor wie hij is echt: een seriemoordenaar die, net als Jigsaw, gruwelijke vallen zet om (kinderen) morele lessen te leren.

Roald Dahl's Willy Wonka versus the NAACP - Flashbak
Willy Wonka & The Chocolate Factory (1971)

Alhoewel degenen die het origineel hebben gezien, weten dat de kinderen niet echt dood gaan, de verdwijningen zijn op zijn zachts gezegd: ‘heel mysterieus en verdacht’. Dit maakt Wonka ook zo gevaarlijk. Hij lokt nieuwsgierige kinderen met snoep naar zijn fabriek en kijkt dan vrolijk toe terwijl ze verstrikt raken in zijn zoete vallen. Terwijl de ouders angstig toekijken en de Oempa Loompa’s de plaats delict opruimen, speelt Wonka een deuntje op zijn fluit en verplaatst de overgebleven kinderen naar de volgende kamer. Maar hoe zit het met de kinderen die “uitgeschakeld” zijn? ‘We will never know’.

De video van 6 minuten lang is gemaakt door een Visual Effects (VFX) team genaamd Corridor Crew. (eerder al actief met Home Alone) De VFX-artiesten Niko, Clint en Nick bij Corridor hebben de klassieker veranderd in een regelrechte horrorfilm met Wonky Willy in de hoofdrol.

Ga er dus lekker voor zitten. Neem een handje Nerds, everlasting gobstopper (jawbreaker) of eet een Wonka reep en kijk naar hoe Charlie, Mike, Augustus, Violet, en Veruca hun bloederige ondergang tegemoet gaan in deze bloederige adaptie van de Oscarwinnende musical.

RATED-R Wonky Willy
Wat vinden jullie van deze short?
Sterren: 4

Bekijk hieronder de making-of-video:

We Made Willy Wonka R-Rated

Kunnen we onofficieel zeggen dat de film Willy Wonka & The Chocolate Factory de eerste slasher ooit is? Laat ons in de comments weten wat jij vindt!

Meer korte films? Kijk een willekeurige uit ons archief

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “VFX-team verandert Willy Wonka & the Chocolate Factory in een slasher”

Plaats een reactie