Winnaars Fear Horror Short Festival 2023

Het Prime Video-horrorkanaal FEAR heeft vandaag aangekondigd dat de korte horror/thriller “Shut” van regisseur Niels Bourgonje is bekroond tot Beste Korte Film van het FEAR Short Horror Festival 2023.

De vakjury, bestaande uit Jan ‘Mr. Horror’ Doense, Nachtvlinder Frank Mulder, Schokkend Nieuws-hoofdredacteur Julius Koetsier, filmproducent Monique van Kessel en entertainment specialist Helmut Ramak, heeft de inzendingen beoordeeld op diverse criteria, waaronder scenario, innovatie, acteerprestaties en soundtrack. “Shut” wint daarbij een prijs van €500. De tweede plaats gaat naar “Night Call” van regisseur Tim Sagl, met een prijs van €250. De derde plaats wordt ingenomen door “Riven” van regisseur Sjoerd de Bont, die beloond wordt met €150. De ultieme beloning voor “Shut,” “Night Call” en “Riven” is de vertoning op FEAR Channel van Amazon Prime Video Channels.

Naast de erkenning voor de beste korte films zijn ook individuele prijzen toegekend: Jack Wouterse is uitgeroepen tot Beste Acteur (voor zijn rol in “Shut”), Jesper Ankarfeldt ontvangt de prijs voor Beste Soundtrack (voor “Shut”), en Tim Sagl wordt onderscheiden als Beste Innovatieve Filmmaker (voor “Night Call”).

FEAR biedt zijn abonnees meer dan 400 films, die garant staan voor een angstaanjagend spannende filmavond. Het aanbod groeit maandelijks, maar dankzij de inzendingen voor het Fear Horror Short Festival 2023 is het nog uitgebreider geworden. Geselecteerde inzendingen worden in volle glorie vertoond op FEAR, zolang ze voldoen aan de gestelde specificaties.

Jurylid Helmut Ramak van FEAR merkte op: “De jury stond voor een lastige beslissing, gezien de ingezonden films echt van hoge kwaliteit zijn. We zijn dan ook trots om een deel van deze films op FEAR te kunnen vertonen. Deze competitie deed ons nogmaals beseffen dat er in Nederland en België heel veel talentvolle filmmakers zijn.”

“De jury is blij verrast door de diversiteit van de ingezonden films met uiteenlopende visies op horror/thriller. We zijn dan ook trots dat we een aantal van deze korte films op FEAR kunnen vertonen. Het is geweldig om te zien met hoeveel passie, zowel voor als achter de camera, deze getalenteerde individuen hun ideeën tot leven brengen, en we hopen ze dan ook vaker te zien in de filmwereld.”

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie