De ‘World of Darkness’ breidt zich nog verder uit met comics en ‘Roll20’ tabletop variant

Als een de laatste tijd ons gaming nieuws hebt gevolgd dan weet je als geen ander met wat voor een sneltreinvaart er dingen aangekondigd en gereleaset worden binnen de World of Darkness. Ditmaal hebben we geen nieuwe games voor je, niet direct althans, maar wel cool nieuws over andere projecten binnen deze supersnel groeiende IP.

Popcultuurwebsite CBR kondigde aan dat Vault Comics bezig is met een exclusieve reeks aan limited event World of Darkness comics. In Crimson Thaw volgen we de vampier prince van de Twin Cities Minneapolis en St Paul genaamd Cecily Bain in haar struggles om haar hof aan bloedzuigers in bedwang te houden. Dit lijkt allemaal de mist in te gaan als er plots op een nacht een weerwolf op de stoep staat. De reeks zal uitkomen vanaf september dit jaar en zal tevens ook exclusief materiaal voor de 5de editie van de tabletop game bevatten. Hieronder een sneak peak van de A en B covers.

Over tabletop games gesproken… Renegade Game Studios heeft onlangs ook aangekondigd dat er een officiële plugin komt voor de 5de editie van de Vampire the Masquerade roleplaying game op het enorm populaire online platform Roll20. Roll20 is een website die tools aanbied om rollenspellen die je normaal rond de tafel speelt toch samen online te kunnen spelen. De website bestaat al een tijdje (ik schreef er toevallig ooit een interfaceanalyse van in mijn afstudeerscriptie) maar je kan je natuurlijk voorstellen dat zo’n platform de afgelopen anderhalf jaar met de Covid-pandemie natuurlijk flink wat meer gebruikers heeft gekregen.

Ondanks dat spelers al jaren Vampire op Roll20 spelen zijn de meeste gameplay mechanics en tools die je gebruikt in de game met deze plugin straks ‘hardbaked’ in de code van de server waarop je met je vrienden gaat spelen. Lekker handig dus om snel op afstand een nieuwe Vampire ‘chronicle’ te starten.

Het nieuws rondom de World of Darkness blijft maar binnenstromen. Waar kijk jij het meeste naar uit? Laat het ons weten in de comments.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie