Wrong Turn 4: Bloody Beginnings (Declan O’Brien, 2011)

Een groep vrienden hebben het weekend vrij en gaan lekker los in de sneeuw van West Virginia. Zij komen echter in een sneeuwstorm terecht en maken daardoor (tadaa!) een verkeerde afslag en belanden bij een groot leegstaand gebouw. Zij schuilen daar en zoeken vooral warmte en plezier bij elkaar. Al snel echter blijkt dat zij zijn beland in een voormalig ziekenhuis waar ernstig gestoorde geesten werden behandeld. Zij zijn echter niet de enige personen die toevlucht zoeken in het enorme gebouw en al snel word de vriendschap binnen de groep op de proef gesteld wanneer een voor een het loodje legt.

Alweer nummer 4 in de Wrong Turn reeks en zoals wel vaker met vervolg films: het word er niet beter op. An sich is een kijkje in de geschiedenis van Three Finger, One Eye en Saw Tooth, onze lugubere vrienden uit de eerdere Wrong Turn films, best interessant. Al is wel duidelijk hier dat een kleiner budget zorgt voor mindere acteurs en mindere special effecten. Toch hoeft dat niet allemaal belangrijk te zijn als het verhaal maar goed in elkaar zit. Declan O’Brien, die ook verantwoordelijk was voor Wrong Turn 3: Left For Dead speelt veelvuldig leentje buur bij veel andere films. Zo kan je echt bepaalde scenes plaatsen als een ‘Carrie-scene’ of een ‘Saw-scene’. Vooral de scene’s waarin Saw Tooth rond loopt met een gigantische boor doet je gelijk denken aan The Texas Chainsaw Massacre. Je hebt dit allemaal al eens eerder gezien. Maar ook dat is iets wat niet per se erg hoeft te zijn. het grootste mankement in de film is het ontbreken van de held. De persoon die het voortouw neemt, het slachtoffer waar je mee leeft, iemand waarvan je hoopt dat tie al deze gruwelijkheden overleeft. Die is er simpelweg niet. De enige persoon die daar een beetje voor in aanmerking komt is, raar maar waar, ook een van de eerste personen die omkomt. Het lijkt er op dat O’Brien dan Jennifer Pudavick naar voren wilt schuiven om deze rol te vertolken maar behalve haar voorgevel en haar ongelooflijk domme beslissingen verdient zij verder geen aandacht van de kijker.

Vrijwel de gehele film speelt zich in een door sneeuw omgeven leegstaand ziekenhuis. Dat met alle zogenaamde referenties naar andere films kan je jezelf afvragen of O’Brien wel een Wrong Turn film wilde maken. Al met al is Wrong Turn 4: Bloody Beginnings een aardige film als je niet te veel wensen hebt. Maar mochten de mensen in Hollywood toch denken aan nog een vervolg, en dat zal wel weer, dan word toch aangeraden terug te keren naar het origineel wil deze serie niet een eenzame dood sterven.

Koop ‘Wrong Turn 4’ op dvd bij Bol.com

Sterren: 2 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie