Comic Wytches; Heksen zijn erger dan je denkt!

wytchesVoor eeuwenlang en over de hele wereld worden mannen en vrouwen beschuldigd voor hekserij. Op de brandstapel, verdrinkingsdood, aan de galg, gemarteld en vermoord. Allemaal komen aan een gruwelijk einde. Alleen geen van deze mensen waren echte heksen. Zij stierven enkel en alleen om een afschuwelijke waarheid verborgen te houden. Heksen bestaan wel degelijk, maar alleen niet zoals wij denken. Ze zijn oeroud, ongrijpbaar en angstaanjagender. Bijna niemand heeft ze ooit gezien en als ze er een zagen, dan overleefden ze het niet om het door te kunnen vertellen.

Scott Snyder (American Vampire, Swamp Thing) is terug met een nieuwe horror-/fantasyserie, Wytches. Met de belofte dat alles wat we momenteel weten over heksen, helemaal fout is. Ze zijn stukken, stukken erger en afschrikwekkender.

Voor deze serie is Snyder weer een samenwerking aangegaan met Jock (Batman, Snapshot), met wie hij eerder werkte aan de Batman verhaal The Black Mirror. Wytches wordt uitgegeven door Image Comics.

We zijn van harte welkom om deze horrorwereld van Wytches te verkennen op 8 oktober in een speciale eerste deel van 30 pagina’s dik.

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
2 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Michael Minneboo
Michael Minneboo
9 jaren geleden

Klinkt interessant. De Batman-verhalen van Snyder zijn erg goed dus ik ben erg benieuwd wat hij met het thema hekserij gaat doen.

Remko Schedel
Remko Schedel
9 jaren geleden

Snyder is een goede schrijver die zijn materiaal en karakters respecteert (Batman).
Hij heeft met American Vampiers zelfs vampiers in hun waarde gelaten in een tijd waarin vampiers worden voorgesteld als ideale vriendjes voor depressieve tienermeisjes.

Ik ben dan ook zeer benieuwd naar zijn verfrissende visie op heksen.
En eigenlijk naar alles op horrorgebied dat NIET met stomme, saaie zombies te maken heeft.

2
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x