Yarntown: Een 16-bit fan remake van Bloodborne

Dat fan projecten soms vreemde vormen aan kunnen nemen bewijst solo gameontwikkelaar Max Mraz met zijn project Yarntown. De game is een 16-bit remake van de zeer succesvolle game Bloodborne, een gotische action role-playing game met een kosmisch horrorrandje.

Bloodborne, dat in 2015 als Playstation exclusieve game de markt op kwam, is bedacht door Hidetaka Miyazaki en ontwikkelt in samenwerking met game studio From Software. Miyazaki is misschien het best bekend als bedenker van de uitdagende game reeks Dark Souls, waarvan Bloodborne het soort van ‘victorian age’ broertje is. Net zoals Dark Souls stort Bloodborne de speler in een onvergeeflijke en duistere wereld waarin de speler zelf erachter moet komen wat er nou precies aan de hand is en wáárom al die monsterlijke verschijnsels hem of haar zo graag dood willen hebben.

Een behoorlijk contrast dus als je het op het eerste gezicht redelijk schattige Yarntown ziet. Zelfs de naam, die afgeleid is van Bloodborne stad/personage Yarnham, klinkt een stuk onschuldiger. Toch is er behoorlijk veel moeite in de remake gestoken om plekken zo authentiek mogelijk te houden ten opzichte van het origineel. Natuurlijk is het spel niet even groot als het origineel, en speelt het ook heel anders. Toch zullen fans van Bloodborne wellicht met een grijns op hun gezicht de stad Yarnham opnieuw ontdekken en proberen te achterhalen hoe hun favoriete plekken zijn omgetoverd tot deze zeer toffe 16-bit artstyle. Het maakt het misschien allemaal een beetje minder creepy en zenuwslopend, maar het is overduidelijk dat hier veel liefde in is gestoken.

Yarntown is hier gratis te downloaden.

Heb jij Bloodborne al overwonnen? Zou je deze ‘re-make’ (ook) spelen?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie