Zac Efron speelt in nieuwe verfilming van Stephen Kings ‘Firestarter’

Het is weer zo ver. Er zal wederom een van de werken van Stephen King verfilmd worden. Dit keer gaat het om Firestarter, die hij schreef in 1980. Het boek gaat over een jong meisje dat vuursturende krachten bezit. Ze wordt ontvoerd door een geheime overheidsorganisatie die haar gave voor andere doeleinden wil gebruiken. Vier jaar na het de release van het boek verscheen de eerste en bekendste verfilming al met Drew Berrymore en David Keith in de hoofdrollen. Nu, jaren later, zal er een nieuwe adaptatie gemaakt worden met Zac Efron in de hoofdrol als de vader van het meisje met de speciale gave.

Efron begon zijn carrière met de tienerfilms, zoals de High School Musical films(2006-2008), maar is de afgelopen jaren in een grote verscheidenheid aan films verschenen. Het project waardoor hij in 2019 wellicht aandacht van horrorfans heeft kunnen krijgen, was Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile, waarin hij de charismatische seriemoordenaar Ted Bundy speelt. Met Firestarter zal Efron dus wederom een uitstapje richting thriller/horror maken.

De filmstudio’s verantwoordelijk voor de film zijn Universal en Blumhouse. De regie zou eerst in handen zijn van Faith Akin, maar Keith Thomas heeft zijn stokje overgenomen. Het script wordt geschreven door Scott Teems, die ook aan het script van Halloween Kills (2021) heeft gewerkt.

In 2017 was aanvankelijk al bekend gemaakt door Jason Blum dat een remake van Firestarter eraan zat te komen, maar dit project heeft wat opstartproblemen gehad. Nu Efron gecast is, lijken de plannen wat concreter te zijn geworden en kunnen we hopen dat de film binnen niet al te lang te tijd door ons bekeken kan gaan worden.

Kijk jij uit naar Firestarter? Wat vond jij van de versie uit 1984?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Zac Efron speelt in nieuwe verfilming van Stephen Kings ‘Firestarter’”

  1. Ik ben stiekem een fan van de jaren 80 King verfilmingen. Firestarter, met Oscarwinnaar George C. Scott (Patton) heb ik ook altijd erg leuk gevonden. Toevallig heb ik hem nog niet zo lang geleden nog eens bekeken. De effecten van de film blijven aardig overeind, vooral omdat het echte vlammen waren. De cheesy muziek van Tangerine Dream hoort ook echt bij de film.
    Wist je trouwens dat deze film bijna door John Carpenter was gemaakt?

    Ik weet zeker dat Blumhouse er weer wat moois van zal maken. Hun versie van The Invisible Man en Fantasy Island vond ik prima. Maar ik zal bij het bekijken van de nieuwe versie toch terug denken aan een jonge Drew Barrymore 🙂

    Beantwoorden

Plaats een reactie