Zoetermeer wordt Thrillercity van 20 t/m 27 november

Net als vorige jaar wordt Zoetermeer een week lang Thrillercity, een jaarlijks terugkerend evenement met verschillende activiteiten waarin het spannende verhaal centraal staat. Het festival is opgebouwd uit verschillende onderdelen georganiseerd door twaalf deelnemende culturele partijen met première films, boekpresentaties, signeersessies, toneelvoorstellingen, boekenmarkten, muziekuitvoeringen, tentoonstellingen en de nacht van het spannende verhaal.

Over de lantaarnpalen hangen zwarte doeken, spinrag en hier en daar kruipt een verdwaalde spin. Vleermuizen hangen in de lucht en straatartiesten (heksen en ander gespuis) dwalen over het plein, op 20 november wordt het festival afgetrapt met een buitenfestival in de directe nabijheid van het Stadstheater. Ook de film Buried wordt vertoond en is er een boekenmarkt. Er zijn die week in Zoetermeer ook een GPS-detectivespel, schrijfwedstrijd, een tentoonstelling van AIVD en een workshop waar in 12uur een complete theatervoorstellen wordt ontwikkeld. Op 26 november vindt de Utopolis Thrillernight plaats met de films Splice, Shelter en The Disappearance of Alice Creed. En zaterdag 27 november vindt in de bibliotheek de Nacht van het Spannende Verhaal plaats, de vertelvoorstelling heet ‘Kippenvel bij Volle Maan’ vol met gebeurtenissen tussen waarheid en verbeelding, bloedstollende incidenten en verrassende wendingen!

Dit is nog maar een kleine greep uit het volledige programma, het Thrillerfestival vindt van 20 t/m 27 november 2010 plaats in Zoetermeer.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie