Zondag: Spannende Haarlemse Boekenmarkt

Heb je morgen niets te doen? Dan hebben wij een tip voor je.

Op zondag 27 juni 2010 is Haarlem weer het middelpunt van boekminnend Nederland. Uit het hele land komen boekhandels, antiquariaten en verzamelaars naar het centrum van de stad om rond de Grote Markt hun waar te verhandelen. Zo zullen er meer dan 250 kramen vol met boeken zijn. De toegang is gratis en er zijn veel auteurs aanwezig om te signeren. Mis het dus niet!

Stephen King Fanclub

Klinkt misschien saai, zo’n boekenmarkt, maar niets is minder waar. Ook de Stephen King Fanclub zal aanwezig zijn op deze markt! Zij hebben 2 kramen van maar liefst 8 meter, vol Nederlandstalige en Engelse boeken – zowel nieuw als tweedehands en van heel lang tot heel kort geleden uitgegeven- en de nodige gratis hebbedingetjes. Ook kunnen fans zich inschrijven voor het gratis mailing magazine Kings Things.

De Stephen King Fanclub zal vergezeld worden door een hele horde schrijvers;

Jack Lance alias Ron Puyn heeft verschillende romans en korteverhalenbundels geschreven. Ongeveer 100.000 exemplaren van zijn boeken zijn verkocht in Nederland en Vlaanderen alleen. Jack is de eerste Nederlandse auteur in het fonds van uitgeverij Luitingh. In februari 2011 verschijnt bij Luitingh zijn nieuwe roman Zone. Jacks boeken zijn ook verschenen in Duitse en Tsjechische vertaling, en zijn dus ook verkrijgbaar in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en de Tsjechische Republiek. Jacks verhaal Tikken is verfilmd en er werd een theatervoorstelling van gemaakt. Sommige recensisten noemen Jack de Nederlandse Stephen King. Hij begon zijn carrière als journalist en schreef voor enkele landelijke bladen, vooral over paranormale verschijnselen en wonderlijke fenomenen. Hij bundelde zijn gepubliceerde artikelen, onder zijn eigen naam Ron Puyn, in de driedelige serie Wonderlijk maar waar.

Meer info over Jack Lance vindt je hier!

Alex de Jong, fantasyauteur die als eerste Nederlander in 2003 de Elf Fantasy Award won voor het beste fantasyboek van dat jaar. Hij schreef nadien een verhalenbundel met korte fantasyverhalen en werd uitgever van het magazine Pure Fantasy dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste fantasymagazine van Nederland en Vlaanderen. Brad Winning is een pseudoniem van Alex en schreef Kwade Geesten, een bundel met korte thriller-achtige verhalen. Deze bundel ontving in korte tijd lovende kritieken van De Stephen King Fanclub, Fok.nl, 4GM, Fantasy-realm.nl en Ezzulia. Alex is ook eigenaar van Books of Fantasy, en inmiddels zijn bij deze uitgeverij (we tellen maart 2010), reeds veertien fantastische titels verschenen; o.a. van Rianne Lampers, Anko van der Woude, Peter Schaap, Jaap Boekestein en Brad Winning. Deze boeken worden natuurlijk te koop aangeboden op deze boekenmarkt, en je kunt lid worden van Pure Fantasy, een A5 boekje van minimaal 160 pagina’s dik. Ieder kwartaal opnieuw verschijnt er een uitgave. Pure Fantasy is inmiddels uitgegroeid tot het grootste – en enige – fantastische verhalenblad van Nederland!

Striptekenaar Ralph Krebbers en schrijver Sjoerd de Boer

Tijdens de Grote Haarlemse Boekenmarkt is er in de stand van de Stephen King-fanclub iets heel bijzonders te vinden: de eerste pagina’s van een stripverhaal rond personages uit de boeken van Stephen King. Samen met striptekenaar Ralph Krebbers is schrijver Sjoerd de Boer een ambitieus project gestart: het maken van een stripversie van de verhalen uit de rubriek The Missing King.In deze rubriek worden verbanden gelegd tussen de verhalen van Stephen King en wordt verteld wat er gebeurde met personages voor of nadat hij ze een (hoofd)rol gaf in zijn boeken. In de stand presenteert het duo de eerste pagina’s (en hopelijk de kaft), ingekleurd en al. Ook heeft iedereen de mogelijkheid om zich vast (vrijblijvend) in te schrijven om een van de exemplaren te bemachtigen van het uiteindelijke stripboek, dat waarschijnlijk dit najaar zal verschijnen.Als eerste verhaal is Noodzakelijk Kwaad aan de beurt, een verhaal wat verder gaat met verhaallijnen en personages uit De Noodzaak, Het geheim van de Buick en De Mist.

Uitgeverij Parelz

Naast de Stephen King Fanclub, is de uitgeverij Parelz aanwezig op de boekenmarkt. Uitgeverij Parelz is een  uitgeverij die uitsluitend korte verhalen publiceert.  In de Parelz kraam zullen verschillende Parelzboeken te koop zijn en zal er voor iedere koper van een Parelzboek een bijzonder presentje zijn.

Daarnaast nemen zij een aantal Nederlandse en Vlaamse special guests mee die met veel liefde jouw exemplaar willen signeren. Heb je al boeken van deze auteurs die je graag wil laten signeren, neem die dan zeker mee!

Signeertijden Parelz-auteurs:
10.30 uur   Gerard Klappers
11.00 uur   Rianne Lampers
11.30 uur   John Brosens
12.00 uur   LeoArie Elsenaar
13.00 uur   Mel Hartman
13.30 uur   Marelle Boersma
14.00 uur   Ingrid Bilardie de Boer
14.30 uur   Rona Lichtenberg
15.00 uur   Jacqueline Zirkzee

Ook zal het Nederlands Contactcentrum voor Science Fiction aanwezig zijn op de boekenmarkt. De boekenmarkt wordt gehouden tussen 9.00 en 17.00 op de Grote Markt, de Zijlstraat en de Grote Houtstraat in Haarlem.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie