Dieren komen in opstand: TV-serie ‘Zoo’ 4 januari op SBS6

Update 18-1-2016: ZOO is verplaatst van SBS 6 naar SBS 9, zelfde tijd maandagavond. Tweet dit.

tv-serie ZOO (SBS6)Zoo is een boek geschreven door James Patterson in 2012 en het vertelt het verhaal van Jackson Oz die al jaren waarschuwt voor de toenemende agressie van (huis)dieren op mensen. Hij wordt volledig genegeerd door de meerderheid van de wetenschappers. Pas als hij een slachtpartij door een grote groep leeuwen in Botswana overleefd en het leven van ecologist École Polytechnique redt, krijgt hij eindelijk een luisterend oor.

De Amerikaanse zender CBS heeft een serie gemaakt van dit boek en is vanaf 4 januari 2016 te zien bij SBS6. De hoofdrollen zijn voor James Wolk (als Jackson Oz), Nora Arnezeder (Chloe Tousignant), Nonso Anozie (Abraham), Kristen Connolly (Jamie) en Billy Burke (Mitch).

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Dierenrijk keert zich tegen mensheid in nieuwe hitserie Zoo

SBS6 start het nieuwe jaar met de best bekeken Amerikaanse zomerserie van 2015: Zoo. In deze bloedstollende serie komt het dierenrijk in opstand tegen de mensheid. Na eeuwen van onderdrukking zijn de dieren het zat om door mensen te worden opgesloten, getemd, gegeten of te worden gedood voor vermaak. Een team van experts gaat op zoek naar een manier om het geweld te stoppen voordat de mens het onderspit delft. Zoo is vanaf 4 januari 2016 te zien bij SBS6.

In Los Angeles worden twee mannen op straat aangevallen door leeuwen die op mysterieuze wijze zijn ontsnapt uit de dierentuin. Journalist Jamie Campbell (Kristen Connolly, van o.a. House of Cards) onderzoekt het incident en denkt dat er meer achter zit. Samen met patholoog Mitch Morgan zoekt ze de oorzaak voor het vreemde gedrag van de leeuwen. Tegelijkertijd overvalt in Botswana een groep wilde leeuwen een afgelegen restaurant. Zoöloog Jackson Oz (James Wolk, van o.a. Mad Man) en safarigids Abraham Kenyatta (Nonso Anozie, van o.a. Game of Thrones) gaan op zoek naar de beesten, maar dan worden ze zelf de prooi. Al snel blijkt dat er een grote opstand gaande is vanuit het dierenrijk, dat zich verenigt tegen de mensen. Het is nu de taak van het team van experts om uit te zoeken hoe dit geweld kan worden gestopt, voordat de mensheid het moet ontgelden.

Amerikaans succes
Zoo is gebaseerd op de bestseller van James Patterson en Michael Ledwidge. De serie is in Amerika de best bekeken serie van de zomer van 2015. Ook in Australië, Canada en het Verenigd Koninkrijk is Zoo lovend ontvangen en is het een van de meest bekeken series van het moment. Onlangs werd bekend dat de eerste reeks een vervolg krijgt. New York Times noemt Zoo “een kundig gemaakte serie die goed past bij de huidige fascinatie voor maatschappelijke doemscenario’s”

Vanaf 4 januari om 20.30 uur bij SBS6

Herhaling Zoo SBS 6 tv-serie

De serie wordt twee keer herhaald:
zaterdag 23:15 – SBS 6
zondag 20.30 – SBS 9

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
25 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Arie de Haas
Arie de Haas
7 jaren geleden

De serie staat al ingepland. Wel beter dat er gelijk 2 afleveringen achter elkaar komen. Hoop dat het een leuke serie is, hebben we weer een serie om te kijken op tv 🙂

Gerry
Gerry
7 jaren geleden
Antwoord aan  Arie de Haas

waar kan ik de serie zoo terug kijken?

WK
WK
7 jaren geleden
Antwoord aan  Gerry

Volgens mij is het er gisteren niet op geweest..
Wij vragen ons ook af waar we het terug kunnen kijken.

Marcel Tesselaar
Marcel Tesselaar
7 jaren geleden

Ga deze maar volgen denk ik. The Walking Dead staat op pauze dus. En The X-files komt eraan dus!

boet
boet
7 jaren geleden

Op welke dag(en) komt deze serie? Alleen op maandag of ook andere dagen?

Henny van Gorsel
Henny van Gorsel
7 jaren geleden
Antwoord aan  boet

zojuist mail ontvangen van sbs6. wordt zaterdag om 23.15 herhaald op sbs6 en zondag om 20.30 op sbs9

Matanza
Matanza
7 jaren geleden

En? Was het wat?

Weet iemand of je het via uitzending gemist bij ziggo kan terug kijken?
Alvast bedankt voor de info.

Henny van Gorsel
Henny van Gorsel
7 jaren geleden
Antwoord aan  Matanza

zojuist mail ontvangen van sbs6. wordt zaterdag om 23.15 herhaald op sbs6 en zondag om 20.30 op sbs9

boet
boet
7 jaren geleden

Dankjewel Frank Mulder!

Arie de Haas
Arie de Haas
7 jaren geleden

Heb de eerste 2 afleveringen gezien. Vond er persoonlijk niets aan. Ook vond ik er teveel clichés inzitten. En de tekstschrijver heeft ook niet heel veel moeite gedaan. Dus ik en me vrouw haken af bij deze serie. Wel jammer de trailer zag er wel veelbelovend uit.

Willem Danker
Willem Danker
7 jaren geleden

Ik dacht dat het zaterdag om 23.15 uur op SBS6 herhaald zou worden, maar ik heb het vandaag niet gezien?
Wel jammer, aangezien wij Digitenne van KPN hebben kunnen wij geen SBS9 ontvangen.
De eerste 4 afleveringen wel gezien op SBS6, maar de rest kunnen we dus helaas niet ontvangen.

Ina Greveling
Ina Greveling
7 jaren geleden

Hoeveel afleveringen zijn er nu geweest in totaal? Had alles ingeprogammeerd op SBS6 ( de eerste 2 dubbele afleveringen) zag opeens het doorging op sbs9, dus mis ik nu 2 dubbele afleveringen?

Wanda
Wanda
7 jaren geleden

Afgelopen maandag heb ik het gemist dus wilde het in de herhaling kijken. Niets te vinden in de programmering vanavond en morgen. Jammer! Zou niet slim zijn SBS. Dit betekent voor mij stoppen met de serie te kijken. Aangezien het twee afleveringen zijn mis ik te veel!

Bram
Bram
7 jaren geleden

Belachelijk dit, eerst de ommezwaai van SBS 6 naar het kleine SBS 9 wat veel mensen niet ontvangen omdat sommige zelfs alleen analoog kijken nog. Dan ook nog eens nergens de mogelijkheid hebben iets terug te kijken.

Men leidt zelf zo het einde in van lineaire televisie. Rstings moeten ze tegenwoordig maar van Netflix o.i.d. halen i.p.v. tv.

edwin
edwin
7 jaren geleden

Gisteren ruim twee uur zitten kijken… was het noueen open einde, of stopt sbs9 ook met de serie? Zie het nl niet in de televisiegids van volgende week.

gwen
gwen
7 jaren geleden
Antwoord aan  edwin

Het waren 3 afleveringen he? Hier stond alles automatisch ingesteld, maar nu is de een nalaatste aflevering niet opgenomen. 11e en 13e zijnon demand terug te kijken, maar afl.12 dus ook niet…. gaat lekker!

Sander
Sander
7 jaren geleden
Antwoord aan  gwen

Ik heb het zelfde gehad. Echt waardeloos. Heb gebeld met ziggo en die gaven aan dat het aan SBS ligt. Die hebben de aflevering niet vrij gegeven. Aflevering 11 en 13 zijn opgenomen en daarna is er niks meer. Heel de serie gekeken en dan stoppen ze op het eind.

Marianne
Marianne
7 jaren geleden
Antwoord aan  Sander

Op je horizon app en als je geabonneerd bent op my prime, replay tv, kun je aflevering 12 terugkijken tot een week na datum, dus voor maandag. Ik had hetzelfde, kon aflevering 12 niet opnemen vanwege geen informatie beschikbaar.

jannie
jannie
7 jaren geleden

Volgens mij is het nu dus gestopt na aflevering 13. Dit blijkt dus seizoen 1 te zijn. Seizoen 2 is nog niet uit volgens mij ook niet in amerika maar of het in Nederland verder gaat is mij een raadsel. Grrr we zaten er helemaal in, dit is toch geen einde met je auto voor een hele kudde dierentuin beesten.. En dan mekaar lekker maken dat we morgen verder gaan, en dan er achterkomen dat er dus een film is en na veel research dat dit dus 1 seizoen was.

Herma
Herma
7 jaren geleden

Ik heb alleen maar de 1e 2 dubbele afleveringen gezien toen ik er achter kwam dat SBS6 de serie verhuisd had naar hun voor mij onbekende zender SBS9 was het al te laat ik had toen al te veel gemist om nog de moeite te nemen om het verder te volgen, vind dit erg kijkers onvriendelijk alleen maar omdat de kijkcijfers niet hoog genoeg waren, hebben ze het na 2 dubbele afleveringen geschrapt om plaats te maken voor Celblok H.
En ook nergens de mogelijkheid bieden om gemiste afleveringen terug ge kijken.

Milessa paschen
Milessa paschen
7 jaren geleden

Ik zie op vandaag geen aflevering van ZOO staan 😱. Weet iemand waarom dit is, of op welke andere zender het is?

Pauline
Pauline
7 jaren geleden

Is de serie afgelopen , vorige week maandag en afgelopen maandag was het niet op SBS 9?

25
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x