Zwartekat Films bereidt Nederlandse psychothriller voor

In augustus beginnen de opnamen van de psychothriller SOULMATE (werktitel) van regisseur Arjen Rooseboom, die tevens het scenario schreef. Het verhaal vertelt over Sophie Meijer, een studente die haar ouders recentelijk is verloren en samen met haar broer de eindjes aan elkaar moeten knopen. Ze besluit een bijbaantje als babysitter te nemen bij het vreemde echtpaar Richard en Annette van der Werff. Haar eerste avondje wordt er eentje om nooit meer te vergeten…

Arjen is slechts 23 jaar oud, maar zat 14 jaar lang bij Jeugdtheaterschool Rabarber en speelt sinds 2010 bij theatersportvereniging Improfessioneel. Sinds zijn eerste ervaring op een filmset is hij ook geïnteresseerd in het maken van films. ‘Regisseurs en collega-acteurs hebben gezegd dat mijn talent ligt bij comedy, maar meerdere genres trekken mij aan en ik wil zoveel mogelijk uitproberen’, vertelt Arjen.

Zwartekat FilmsHet verhaalidee is geïnspireerd door een sinister ‘broodje aap’-verhaal. Arjen wil kijkers niet laten schrikken met plotse, harde geluiden. ‘Je veert niet uit je stoel om de zoveel tijd, maar je zit met kippenvel in je stoel’. Horrorfilms die hem beïnvloeden zijn THE SHINING van Stanley Kubrick, Stephen King’s IT van Tommy Lee Wallace en HALLOWEEN van John Carpenter.

De opnamen van SOULMATE beginnen op vrijdag 5 augustus in Den Haag en duren tot en met zondag 28 augustus. Het is de bedoeling dat het een lange speelfilm wordt tussen de 75 en 90 minuten.

In de sfeer van crowdfunding is het mogelijk om het project financieel te ondersteunen. Lees hierover meer op de website van Zwartekat Films.

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
1 Comment
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jeroenymus
Jeroenymus
12 jaren geleden

Lijkt mij een origineel verhaal voor een horror/fantasy/mystery.
Ga mijzelf maar even aanmelden als donateur.

1
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x