11 minuten aan angst in Layers of Fear-trailer

Ontwikkelaars Bloober Team en Anshar Studios hebben zojuist een maar liefst 11 minuten durend filmpje met gameplay van hun aankomende Layers of Fear(s) vrijgegeven. Hierin tonen ze de pracht van de Unreal 5 Engine en zien we The Writer als speelbare personage.

Layers of Fear
Layers of Fear

Het lijkt erop dat de titel gewijzigd is zonder de extra ‘s’ bij Fear. Dit was in eerdere communicatie wel het geval. Layers of Fear is een remake van het gelijknamige spel uit 2016. Het spel heeft dus naast oude, terugkerende elementen ook compleet nieuwe dingen. Er komt een nieuw hoofdstuk bij, getiteld: ‘The Final Note’. Het spel bevat ook de Inheretence-DLC, waarin de speler meer inzicht krijgt in het leven en de motieven van The Painter. En uiteraard is al dit moois te aanschouwen in 4K en is ray-tracing geïmplementeerd.

Anshar Studios‘ topman Damian Kocurek zegt over de DLC dat het ontwikkelen jaren heeft geduurd. De aankomende re-imagining geeft de fans beter inzicht in het verhaal en de mythologie wat zich uitstrekt over twee delen en de uitbreiding. Dit was altijd een beetje een ondergeschoven kindje en verdient een meer prominente plek. ‘There was always bigger and deeper mythology in the Layers of Feargames,” volgens Kocurek. ‘It was always kind of under the surface, so we wanted to bring it up more and offer a more connected, bigger setting than it was before.’

Layers of Fear - Official 11-Minute Gameplay Walkthrough
Layers of Fear

Layers of Fear staat gepland voor juni 2023 en komt uit op PC, PS5 en Xbox Series X|S. Heb jij een van de delen en/of de DLC gespeeld? Er is zelfs een VR-versie van het eerste deel te spelen, maar die conversie, het is een een op een overzetting van de pc-versie, vond ik zelf wat minder geslaagd.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie