13e Amsterdam Halloween in teken van duistere sprookjes

halloweenamsterdam-com1Dit jaar organiseert Amsterdam Spook voor de 13de keer Halloweenevents in Amsterdam. Dit jubileum vieren we op 26 oktober 2013 met een Halloweenfeest op een waanzinnige locatie: Felix Meritis, dat 225 jaar bestaat in 2013. Op dit gekostumeerde bal neemt Amsterdam Spook je mee naar de grimmige wereld van volksverhalen, want dit jaar is het thema: SCARY TALES, oftewel spookachtige sprookjes.

Er was eens…
Ooit, in een land hier ver vandaan lazen ouders hun kinderen voor het slapengaan verhaaltjes voor over afgerukte ledematen, onthoofdingen, kannibalisme, suïcidale zeemeerminnen, vervloekingen, boze beren, wolven die kleine meisjes opeten en comateuze seks. Sprookjeshelden leven niet altijd ‘nog lang en gelukkig’.

Thema inspiratie
Het thema van Amsterdam Spook 2013 past naadloos in de reeks creatieve gruwelthema’s van voorgaande jaren: Mad Science, Dia de los Muertos, Freak Show, 50s Sci-Fi en vorig jaar Dead Famous, om een paar favorieten te noemen. Met SCARY TALES brengt Spook duistere legendes tot leven. Maak korte metten met happy ends! Creatieve outfits, decors, artiesten en performers heeft Amsterdam Spook met zijn zieke geest stuk voor stuk speciaal bedacht of geselecteerd, met als enige doel de gasten een overvloedige, buitengewone, authentieke Halloweenervaring te bieden.

amsterdamspook-11aSpiegeltje, spiegeltje aan de wand….
Verkleden is verplicht, en niets is te dol! Denk aan Hans en Grietje, Edward Scissorhands, Blauwbaard, Roodkapje, Lord of the Rings, de kleine zeemeermin, de tovenaar van Oz, Alice in Wonderland, Sneeuwwitje, Pan’s Labyrinth en Game of Thrones. Laat je inspireren door sprookjes van de Gebroeders Grimm, dr. Seuss, Hans Christian Andersen en Charles Perrault. Dos je uit als de hoofdloze ruiter, de klokkenluider van de Notre Dame, Medusa, Sweeney Todd, de Sneeuwkoningin of de Heerser van het Schimmenrijk. Zombificeer Rapunzel, de paashaas, Assepoester of de drie biggetjes. Creativiteit wordt beloond! Er zijn geldprijzen voor de Origineelste Outfit, het Beste Duo/Groepje en het Beste Themakostuum.

Halloween in hartje Amsterdam
De locatie van het gekostumeerde feest is dit jaar gruwelijker dan ooit! SCARY TALES vindt plaats in Felix Meritis, een onheilspellend pand uit 1776 met meerdere verdiepingen aan de Keizersgracht. Er zijn 3 barren, een zuilenzaal, een foyer, ondergrondse krochten en een grote, cirkelvormige hal met hoog plafond. Deze Halloween toveren we dit illustere gebouw om tot een sinister spookpaleis waar de meest ijzingwekkende mythes, legenden en spookverhalen tot leven komen. Tickets zijn € 22,- in de voorverkoop. Een beperkt aantal Snelle Spook-tickets (4 voor 3) zijn nu te koop via www.halloweenamsterdam.com

SCARY TALES Halloween Costume Party
Zaterdag 26 oktober 2013, 22:00-5:00
Felix Meritis, Keizersgracht 324, Amsterdam

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie