17 minuten gameplay van Shadow Warrior 3

Genieten geblazen! Devolver Digital heeft maar liefst 17(!) minuten aan gameplay vrijgegeven van hun aankomende knaller Shadow Warrior 3, waar ik laatst al over schreef. Vaak zijn dit soort filmpjes om de twijfelaars over de streep te trekken om alsnog warm te lopen voor het spel. Dit is zo’n filmpje die dat succesvol doet. Al hadden ze mij allang, trouwens.

De demo start met een intro tussen Lo Wang en Orochi Zilla. Voor wie het niet meer weet: Zilla was de eindbaas uit de reboot van deel 1 tot zijn arm werd afgehakt door Lo. Zilla verdwijnt en de missie begint. Je ziet gelijk hoe mooi de game is en hoe glorieus bloederig de gevechten zijn; in de pan hakken 2.0 wat mij betreft. De wapens zijn geweldig om te hanteren, van de vierloops shotgun tot de railgun, alles schiet vloeiend. Nog beter wordt het als Lo wapens maakt van delen van de vijand, waarom zou je niet iemands arm eraf rukken om die te gebruiken als hamer? Niet omdat het moet, maar omdat het kan.

Nieuw in dit deel is de grijphaak die Lo tot zijn beschikking heeft. Het werkt fantastisch in combinatie met het platform gedeelte om jezelf naar hoger gelegen gebieden te trekken, maar kan ook ingezet worden om vijanden onvrijwillig te verplaatsen. Of explosieve vaten. Ik krijg flashbacks naar Just Cause en Titanfall.

De game is aan je verlanglijstje toe te voegen op Steam en komt ergens volgend jaar uit op PC en current gen consoles PS4 en Xbox One.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie