1899: Deze trailer van de mysterieuze Netflix-serie maakt enorm nieuwsgierig

Wat gebeurt er aan boord van dit immigrantenschip? Op hun reis over de uitgestrekte en verraderlijke Atlantische Oceaan stuiten de passagiers van de Kerberos op het grootste mysterie van hun leven.

De acht afleveringen van de serie 1899 volgen de bijzondere gebeurtenissen tijdens een reis van Europa naar New York. De passagiers – ieder met zijn eigen achtergrond en nationaliteit – dromen allen van een verse start in het buitenland bij aanvang van een nieuwe eeuw. Wanneer ze op open zee een schip lokaliseren dat al maanden vermist is, neemt hun trip een onverwachte wending. Wat ze aan boord van het vermiste schip treffen, verandert hun reis naar het beloofde land in een raadselachtige nachtmerrie waarbij de verledens van alle passagiers met elkaar verbonden worden in een web van geheimen.

De achtdelige serie van de nieuwe mysterieuze serie van Baran bo Odar en Jantje Friese, de makers van DARK, zijn vanaf 17 november wereldwijd te zien op Netflix.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

8 gedachten over “1899: Deze trailer van de mysterieuze Netflix-serie maakt enorm nieuwsgierig”

 1. Jimi Hendrix op de soundtrack, ik ben al verkocht 🙂

  Maar deze trailer intrigeert inderdaad enorm. Triangle heb ik toevallig vrij recent nog gezien. Het idee heeft er wel wat van weg. Maar ook van Ghostship bijvoorbeeld. Het idee van het vinden van een verlaten schip is natuurlijk niet nieuw. Denk aan de Marie-Celeste en de Vliegende Hollander. En ook het boek Orakel van Thomas Olde Heuvelt heeft een dergelijk thema.
  Maar alles valt of staat natuurlijk bij de uitwerking. En de eerst indruk van de trailer is dat dit bij deze serie wel goed zit. Ik ga hem zeker kijken!

  Beantwoorden
  • De uitwerking is uitstekend! Het is een goede mysterieuze, spannende en duistere serie met een fantastische twist op het einde. Het is niet echt horror maar wel een heel intrigerend mysterie.

   In de eerste paar afleveringen maken we kennis met de opvarenden van een lijnschip, de Kerberos, onderweg naar Amerika. Aan boord een aantal 1e klas passagiers die allemaal iets te verbergen blijken te hebben en niet allemaal zijn wie ze zeggen. En verder op “the lower decks” een grote hoeveelheid immigranten die naar het nieuwe land op weg zijn. Ook van hem hebben er een aantal een fors “rugzakje” te torsen.
   Ook wordt duidelijk dat een zusterschip van deze boot een paar maanden daarvoor is verdwenen en niet meer gevonden is.

   Als de kapitein een bericht ontvangt met een set coördinaten waarvan hij geloofd dat dit de plek is waar het verdwenen schip zich bevindt besluit hij de reis naar Amerika te onderbreken en het schip te zoeken. Dit tot onvrede van veel van de passagiers die allemaal hun redenen hebben om naar Amerika te willen.
   De Prometheus, de verdwenen boot, wordt gevonden en blijkt een spookschip te zijn. Er wordt alleen een mysterieus jongetje gevonden dat niet lijkt te praten en een vreemde piramide met zich meeneemt.

   De jongen wordt meegenomen naar de Kerberos en dan beginnen er vreemde dingen te gebeuren. Er worden vreemde doorgangen op het schip gevonden, mensen verdwijnen, muiterij dreigt en nog veel meer. Daar meer over vertellen zijn al snel spoilers, dus ga dat vooral zelf kijken.

   Voor mij is dit een dikke acht en deze serie is voor mij ook aanleiding om de Duitse serie Dark te checken. Dat is van dezelfde makers begrijp ik.

   Beantwoorden
    • Zegt The Matrix jou iets? Denk daar aan.
     Veel meer verklappen spoilt het voor mensen die hem nog niet hebben gezien.
     Het geeft wel aan dat seizoen 2, als dat komt, waarschijnlijk een heel ander verhaal wordt.

     Beantwoorden

Plaats een reactie