Dankzij 25.000 bezoekers krijgt Dutch Comic Con een vervolg

Afgelopen weekend werd Jaarbeurs Utrecht overspoeld met liefhebbers van comics, films, games, stripboeken, cosplay, sciencefiction, fantasy en cartoons tijdens de eerste editie van Dutch Comic Con. Maar liefst 25.000 mensen (zaterdag 15.000 en zondag 10.000) bezochten dit van oorsprong Amerikaanse event dat afgelopen weekend voor de allereerste keer plaatsvond in Nederland.

Organisator Ivan Lok kijkt uitermate tevreden terug op het popculture-feest: “We zijn ontzettend trots dat mensen massaal op Dutch Comic Con afkwamen. De stemming was geweldig en het was indrukwekkend te zien hoeveel moeite mensen hebben gedaan om als hun favoriete cartoon-, strip- of filmheld naar de Jaarbeurs te komen. We kijken met vertrouwen uit naar de volgende editie in 2016!”

Elisabeth Matos van Jaarbeurs voegt hieraan toe: “Jaarbeurs is ontzettend trots dat ze aan de wieg heeft mogen staan van de eerste editie van Dutch Comic Con. Afgelopen weekend was Jaarbeurs het epicentrum van dit bijzondere en mondiale event. We spreken onze bewondering uit voor Ivan Lok, een zelfstandig ondernemer die in een zeer korte tijd Dutch Comic Con succesvol heeft weten te realiseren. We geloven in verdere groei de komende jaren en bouwen graag mee aan dit sterke concept.”

Dutch Comic Con The KingOp Dutch Comic Con staat popcultuur in de breedste zin van het woord centraal. Een belangrijk onderdeel is de zogenaamde cosplay; mensen die verkleed gaan in kostuums en accessoires van een bepaald personage. Er waren dan ook bekende cosplayers van over de hele wereld aanwezig. Op zowel zaterdag als zondag werd een grote cosplaywedstrijd georganiseerd met een jury bestaande uit de nationale en internationale top van de cosplaywereld. Tijdens de beurs waren er meet & greets met bekende acteurs, gerenommeerde tekenaars, beroemde cosplayers, een heuse bioscoop en mooie memorabilia, zoals de DeLorean uit Back to the Future, de Batmobile uit 1966 en de Ecto-1 uit Ghostbusters. Je kon er bovendien de laatste games uitproberen en er was een enorme markt waar van alles te koop was, van comics tot games en van figurines tot DVD’s. Zaterdagavond verzorgde de legendarische horror- en hardcorepunkband Misfits een spectaculair optreden op de mainstage.

Lees hier onze indruk van de Dutch Comic Con.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie