5 Co-op horrortitels voor de Halloween gamer op afstand

We moeten voor 2020 maar even op zoek naar andere manieren om ons favoriete genre in het zonnetje te zetten. Gelukkig zijn er heel veel manieren om er toch een tof Halloween van te maken. Zo ook voor de gamers onder ons. Heb je zin in om met je vrienden een creepy feest te bouwen op afstand en ben je gek op games? Check dan zeker eens de onderstaande titels die specifiek gemaakt zijn om multiplayer coöperatief te spelen.


Left 4 Dead (Valve, 2008)

Left 4 Dead is een echte klassieker in het co-op genre, en daarmee ook nog eens een zeer effectieve survival horror game. Neem samen met drie van je vrienden de rol aan van één van de vier bijzonder uiteenlopende personages en baan je een weg door zombie geïnfesteerd Pennsylvania. De game en diens vervolg hebben genoeg scenario’s waar je zeker een hele tijd zoet mee zal zijn. De games kosten een prikkie op Steam en worden tevens nog altijd voorzien van updates.

Left 4 Dead 2 - Official The Last Stand Update Trailer


Hunt: Showdown (Crytek, 2019)

Hunt: Showdown is een zeer unieke first-person shooter voor teams van twee of drie spelers. In Hunt ga je samen met je partner(s) op bounty hunt naar een monster dat de lokale bevolking teistert. Echter rivaliserende groepen hunters (andere teams van spelers) hebben oog voor dezelfde buit en tevens is de map besprenkeld met monsters en zombies. Hunt is dus een co-op uitdaging tegen moeilijke (boss) monsters én een PVP uitdaging tegen andere spelers. De unieke setting (de bayous en moerassen van Louisiana in de eind 19de eeuw) en het fantastische sounddesign maken de game een pareltje. Maar let op, Hunt is ook bruut moeilijk. Yeehaw!

There Came a Darkness | A Hunt: Showdown Trailer

Phasmophobia (Kinetic Games, 2020)

In het relatief nieuwe Phasmophobia ga je ook met drie van je vrienden op jacht, maar ditmaal op geesten en ander soort paranormaal onzichtbaar gespuis. Je kan de game het beste omschrijven als de interactieve variant van bovennatuurlijke ‘reality-TV’ shows zoals Ghost Hunters (2004) en Ghost Adventures (2008). Het verschil is echter dat we de spoken daadwerkelijk kunnen zien af en toe, en dat ze bovendien gevaarlijk zijn. Het vereist een goede samenwerking van je groepje spokenjagers om de missies een goede afloop te geven. Net als bij Hunt: Showdown is het sounddesign hier fantastisch. Bijvoorbeeld hoe verder je als spelers van elkaar af staat in de game, hoe slechter je elkaar hoort. Tof!

Phasmophobia - Official Announcement Trailer


Dead by Daylight (Behaviour Interactive, 2016)

Toen ik voor het eerst las over Dead by Daylight en gameplay trailers zag moest ik toch wel even glimlachen. Dit spel is namelijk de natte droom voor alle fans van klassieke slasher films. Een potje Dead by Daylight bestaat uit vier spelers die de rol van Survivors aannemen en één speler die de rol van The Killer aanneemt. Om de onsterfelijke tagline van The Texas Chainsaw Massacre (1974) te quoten: “Who will survive and what will be left of them?” Dead by Daylight is steevast vermaak voor iedereen die meedoet, ook als je op gruwelijke manieren ten einde komt. Het hoort er nou eenmaal bij! Na vier jaar zijn er talloze updates geweest met nieuwe killers, maps en nog veel meer. Er zit letterlijk voor iedere horror fan wel een favoriet tussen.

Dead by Daylight | Launch Trailer

The Forest (Endnight Games, 2018)

Deze game oogt op het eerste gezicht als een singleplayer game, en… nouja, daar is het ook ooit mee begonnen. Echter de recentere co-op mode maakt The Forest een nog coolere ervaring. Het is een sandbox survival game waar jij en je groepje onfortuinlijke lotgenoten zijn neergestort met een vliegtuig en moeten zien te overleven in een diep woud. Het is er echter helemaal niet pluis en al gauw zullen jij en je metgezellen tegen situaties aanlopen die doen denken aan The Descent (2005), Wrong Turn (2003) en The Hills Have Eyes (1977). Maak jullie borst maar nat, vooral als de duisternis over het donkere bos valt.

The Forest - Launch-Trailer

Natuurlijk zijn er naast deze titels nog een hele hoop andere fantastische multiplayer games voor de horrorfans. Wat zijn jouw persoonlijke favorieten?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “5 Co-op horrortitels voor de Halloween gamer op afstand”

  1. Mooie lijst. In dezelfde categorie als ‘Dead by Daylight’ is de nieuwe co-op game ‘In Silence’ (https://www.youtube.com/watch?v=9QQKhOhxuKc) ook een aanrader; vijf spelers moeten zo stil mogelijk onderdelen van een auto vinden om die te maken en zo te ontsnappen, terwijl één speler als een monster speelt met slecht zicht en de rest vooral op basis van gehoor moet opjagen.

    Beantwoorden
    • Die heb ik inderdaad ook heel veel voorbij zien komen! Klinkt cool en is op dit moment ook erg populair. Ik ben zelf helemaal into Phasmophobia naast enkele single player games die ik laatst gekocht heb zoals Transient, Werewolf The Apocalypse: Heart of the Forest en Murder House

      Beantwoorden

Plaats een reactie