Door deze 5 klassieke horrorfilms hebben veel mensen een fobie

Ben je bang? Natuurlijk, dat hoor bij horrorfilms. Deze vijf klassieke horrorfilms vertegenwoordigen misschien wel onze grootste angsten. Waar ben jij bang voor en welke film past daar bij?

Arachnophobia

Arachnophobia is naast de titel ook de officiële benaming voor de angst voor spinnen. De titel zegt het dus al, door de film Arachnophobia (Frank Marshall, 1990) zullen veel mensen doodsangsten uitstaan als er zo’n onschuldig beestje in de huiskamer je beschermt tegen muggen.
Toch niet bang, kijk ook: Tarantula (1955), Kingdom of Spiders (1977) en Eight Legged Freaks (2002).

Arachnophobia (1990) Theatrical Trailer

IT

Heb jij Coulrophobia? Oftewel, ben jij als de dood voor clowns? Je bent niet de enige. Hoewel het geen officiële fobie is zijn veel mensen als de dood voor deze grappige mannetjes. Misschien op een te jonge leeftijd de verfilming van Stephen King’s IT gekeken? Gelukkig komt dit najaar een remake uit van deze heerlijke klassieker!
Clownesque kijktips: Killer Klowns from Outer Space (1988) en Clown (2014)

Jaws

Galeophobia: lekker een dagje naar het strand, maar jij neemt sowieso geen duik in het water. De film Jaws (Steven Spielberg, 1975) heeft een hele generatie een angst voor haaien aangepraat. Er zijn zelfs vermoedens dat door de film zo veel vissers op haaien gingen jagen om te tonen als jachttrofee, dat de haaienpopulatie ernstige schade heeft opgelopen. Jaws krijgt geen remake, maar in 2018 komt de verfilming van Steve Alten’s boek Meg!
Meer films voor dierenvrienden: Piranha (1972 film), Anaconda (1997) en Lake Placid (1999)

Jaws Official Trailer #1 - Richard Dreyfuss, Steven Spielberg Movie (1975) HD

Nightmare on Elm Street

Wie heeft er geen last gehad van Hypnophobia? Zeker na het zien van Wes Craven’s Nightmare on Elm Street op te jonge leeftijd zul je nachten wakker hebben gelegen. Dat monster onder jouw bed uit sprookjes werd met Freddy Krueger wel erg realistisch.
Er gaan geruchten over een nieuwe reboot voor de filmreeks, maar ik hoop dat het geen werkelijkheid wordt.
Niet bang in het donker? Kijk dan Paranormal Activity (2007) of Lights Out (2016)

A Nightmare on Elm Street (1984) Official Trailer - Wes Craven, Johnny Depp Horror Movie HD

Children of the Corn

Navarrophobia bestaat eigenlijk helemaal niet, maar er zijn veel mensen die en erg ongemakkelijk gevoel krijgen als ze ’s avonds in de buurt komen van een maisveld (of ander graansoorten). Wederom een boek van Stephen King dat verfilmd is (Fritz Kiersch, 1984). Hoewel de filmreeks al 33 jaar oud is, verschijnt er dit jaar een 10e deel: Children of the Corn – Runaway.
Andere agrarische tips: Dark Night of the Scarecrow (1981), Dark Harvest (2014), Husk (2011)

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie