Vijf tips voor een Horror Vakantie!

Ja hoor, we mogen weer op vakantie! Even zag het naar uit dat het virus deze zomer helemaal in de soep zou laten lopen, maar gelukkig zijn de restricties in Nederland en de rest van Europa allemaal versoepeld en zijn de eerste vluchten met vakantieliefhebbende landgenoten al gearriveerd in zonnige oorden. De meeste Nederlanders moeten echter nog, en velen daarvan moeten zelfs nog even uitvogelen waar zij dan wel heen willen en kunnen.

Eenmaal op vakantie kan er nog altijd wat mis gaan natuurlijk. Veel mensen lopen een voedselvergiftiging op omdat onze maagjes niet zo tegen bepaalde cuisine kunnen. Ook heb je mensen die op de Eerste Hulp belanden omdat zij zou graag een selfie willen maken op een of andere rots in de branding. Of een van de meest suffe dingen die je kan overkomen: met je voet of hand belanden in een zee-egel. Dat overkwam mij ooit eens… Niet lachen. Het was pijnlijk.

Anyway: het kan allemaal véél en véél erger, mensen. Ik wil jullie niet bang maken, maar misschien is het handig om onderstaande top 5 horrorvakantiefilms niet óf juist wel te checken voordat je zelf er op uit trekt. Alvast een fijne vakantie toegewenst!

5 Probeer eens wat anders!

Chernobyl Diaries (Bradley Parker – 2012)

Chernobyl Diaries - Official Trailer #1 - Horror Movie (2012) HD

Voor Nederlanders zijn Frankrijk, Spanje en Duitsland nog altijd de meest populaire landen om vakantie te vieren. Maar als je eens wat anders wilt is Oost Europa misschien wel een optie. Mooi landschap, lekker eten en alles is ook nog eens supergoedkoop! Je bent een Nederlander of je bent het niet, tenslotte…

Een bezoekje brengen aan Oekraïne, en dan met name Pripjat, is ook echt even wat anders. Na de nucleaire ramp van Tsjernobyl in 1986 ligt de stad er nog altijd verlaten bij en het kan best spannend zijn om daar eens een kijkje te nemen. In de The Chernobyl Diaries doet een groepje Amerikaanse toeristen dat dan ook, maar het avontuur wordt wel heel spannend wanneer blijkt dat er gemuteerde overlevenden van de kernramp in de stad nog steeds aanwezig zijn…

4. Ga op vakantie in eigen land!

Eden Lake (James Watkins – 2008)

Eden Lake (2008) Trailer

Zoals het er nu naar uit ziet gaat het merendeel van ons in eigen land op vakantie. Is dat erg? Welnee. Vroeger deden we niet anders en er zijn vast nog mooie plekjes in dit kleine landje die je nog niet gezien hebt.

Steve en Jenny denken dat dus ook. Zij trekken er op uit naar het Britse platteland, ver weg van het stadsleven. Steve (Michael Fassbender!) is van plan de relatie tussen de twee een stap verder te brengen en bij een prachtig meer denkt Steve het beste plekje daarvoor te hebben uitgekozen. Hoe fout zit hij! Al snel blijken er plaatselijke jongeren daar de buurt te terroriseren. Steve en Jenny besluiten zich niet weg te laten jagen, maar de boel escaleert flink. Wat volgt is een zenuwslopende kat-en-muisspel tussen de twee lovebirds en de jongeren dat alleen maar verschrikkelijk kan aflopen..

3. Maak al plezier onderweg!

Joy Ride (John Dahl – 2001)

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind de tocht naar je vakantiebestemming eigenlijk net zo leuk als alles wat je op de vakantiebestemming doet.

Fuller, Venna en Lewis zijn op weg naar veel bier en plezier in New Jersey, maar de tocht gaat per auto en kan wel even duren. Lewis (Paul Walker) en Fuller (Steve Zahn) hebben een portofoon bij zich waarmee zij op de frequentie kunnen zitten waar vrachtwagenchauffeurs met elkaar communiceren. Venna (Leelee Sobieski) en de heren besluiten een geintje uit te halen met een van de truckers. Je raadt het natuurlijk al: dat gaat flink fout. Ga ook niet fucken met truckers! Je verliest altijd. Het trio in ieder geval een aantal ledematen…

2. Dump je kinderen op een vakantiepark!

Sleepaway Camp (Robert Hiltzik – 1983)

Vakantie is fijn, maar de ouders onder ons weten heus wel dat vakantie met kinderen niet echt vakantie is. Je hebt nooit echt rust! Wat je kan doen, is je kinderen op een vakantiekamp droppen. Het kost je wat, maar je krijgt er veel rust voor terug! Of je je kind daarna nog heel terugkrijgt, daarentegen…

Angela gaat samen met haar neefje Ricky op vakantie naar Kamp Arawak. Angela is nogal verlegen en daardoor als snel de pineut bij de “populaire” kinderen. Niet iedereen heeft het op Angela gemunt gelukkig. Paul vind Angela wel leuk namelijk. Liefde op een vakantiekamp is natuurlijk altijd maar tijdelijk, maar was het eerder ook dodelijk?!

Mocht je Sleepaway Camp nog nooit hebben gezien of van gehoord: ga niet verder zoeken naar het verhaal, maar ga de film kijken. Het heeft echt een van de meest wtf-eindes ooit!

1. Go Down Under!

Wolf Creek (Greg McLean – 2005)

Australië is een van de weinige landen die niet massaal getroffen is door het virus. Dat komt omdat zij nogal strenge regels hanteren bij de douane. Je mag zelfs geen appel van thuis meenemen! Die strenge regels hebben een positief effect gehad op de verspreiding van het virus, maar Australië is wel degelijk dodelijk…

Twee Britse toeristen, Liz en Kristy, trekken de Australische outback in. Australië is tenslotte een prachtig land waar iedereen ook nog eens een erg grappig accent heeft. Ze worden vergezeld door de Australiër Ben, een vriend van hun beiden. Eenmaal aangekomen bij Wolf Creek besluiten ze daar te overnachten in een motel. De volgende dag lijkt het erop dat hun auto het heeft begeven. Een vriendelijke local, Mick Taylor, zegt hen wel te willen helpen met de auto. Hij heeft namelijk een garage even verderop. De drie vinden het wel een beetje een vreemde snuiter, maar ze zijn tenslotte met z’n drieën. Wat kan er mis gaan?

Wolf Creek (2005)

Verkrijgbaar bij:

bol.com

Wat zijn jou horrorervaringen tijdens vakantie?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie