Top 5 van nog niet verschenen Halloweenfilms

Er zijn, afgezien van de reeks met dezelfde naam, behoorlijk wat films met het thema Halloween. Nu kan ik jullie wel doodgooien met een top 5 van de Halloweenfilms die ik leuk vind, maar daar hebben jullie niets aan. Dus heb ik het internet afgestruind naar Halloweenfilms die momenteel in productie zijn, en daar de interessantste titels uitgehaald. Bloody Mary presenteert: de top 5 van verwachte Halloweenfilms.

Night of the Pumpkin

(2010) 88 minuten
Op het internet vond ik een enorm lovende recensie van Night of the Pumpkin, een film over een seriemoordenaar met een pompoenmasker. Niet alleen zou het pompoenmasker ongelooflijk ‘ creepy’ zijn, het verhaal zou ook nog eens het nodige sociale commentaar geven op allerhande onderwerpen, iets wat regisseur Bill Zebub (Beëlzebub, snap je hem?) wel vaker schijnt te doen. De recensent wist tevens te vertellen dat dit niet een doorsneehorrorfilm was, en dat fans van oppervlakkige slasherfilms maar elders hun vertier moesten halen. Na al dit hoogdravend gel*l, bleek de trailer een enorme afknapper. Oordeel zelf:

Click here to display content from DailyMotion.
Learn more in DailyMotion’s privacy policy.

Shalloween

(2010) 87 minuten
Nee, dan toch maar een oppervlakkige slasher, Shalloween misschien? Het is Halloween 2000 en de veertienjarige boekenwurm Luke heeft er genoeg van dat hij altijd maar gepest wordt, zelfs zijn eigen zus lacht hem uit, dus begint hij haar te terroriseren. Luke belandt hierdoor in een psychiatrische instelling, maar komt na tien jaar door een fout weer vrij, net op tijd voor Halloween 2010… In tegenstelling tot Night of the Pumpkin belooft Shalloween heel veel gore. Daarbij zijn producer Steve Longi en ‘ actrice’ Kendra Wilkinson aan het project verbonden. Dat kan dus interessant worden.

Candy

Candy - Halloween(2010) 8 minuten
Candy is een film van Jesse Kozel en gaat over een jongen die zijn Halloween date meeneemt naar huis, maar dan blijkt zijn moeder ook thuis te zijn. Kozel kwam op het idee voor Candy nadat hij naar de screening van Trick r’ Treat was geweest en met Mike Dougherty en Anna Paquin had gesproken.

Het is nog niet duidelijk wat Candy precies gaat worden: een film, tv-serie of webserie, momenteel is het in ieder geval nog een korte film. Via het internet wordt naarstig naar geldschieters gezocht. Wil jij executive producer zijn? Voor 500 dollar kan dat!

Three Nights of HalloweenThree Nights of Halloween

(2013)
Van Three Nights of Halloween heb ik hoge verwachtingen. De makers zijn Joe Gomez en Damien Fisher die allebei zeer veel ervaring hebben op het gebied van special effects.

De film gaat over een klein stadje dat gedurende Halloween wordt geteisterd door een eeuwenoude heks. Een groep vrienden moet de strijd met de heks aangaan om hun eigen leven en dat van anderen te redden. Joel Hebner, die als acteur ook de nodige horrorfilms heeft gemaakt, speelt de hoofdrol.

Volgens de makers is Three Nights Of Halloween een duistere horrorfilm, met de ‘ look’ van een moderne film, maar de ‘ feel’ van een jaren 70/80 genre film. Ik ben benieuwd!

Stingy Jack

Stingy Jack Halloweenfilm(2011) 120 minuten
De jack-o’-lantern (uitgeholde pompoen of raap met een kaarsje erin) vindt zijn oorsprong in eeuwenoude legende over een vrekkige dronkaard die de duivel een loer draaide: Stingy Jack. De gelijknamige film borduurt verder op dit gegeven.

In 1997 wordt in Emerson County een videocamera met tape aangetroffen, de eigenaars zijn nergens te bekennen. Op de tape zijn beelden te zien van een wezen dat verdacht veel weg heeft van Stingy Jack. Stingy Jack is geregisseerd door Todd Langseth, die samen met o.a. Harry Manfredini het verhaal schreef. De hoofdrollen worden gespeeld door Jason Priestley en Kane Hodder.

Dit, én de trailer, maakt Stingy Jack voor mij de nummer 1 van verwachte Halloweenfilms!

Shadow People in 1997, Emerson

Interessant artikel?

3 gedachten over “Top 5 van nog niet verschenen Halloweenfilms”

Plaats een reactie