Liefde gaat niet over rozen; 5 horrorfilms over moeilijke relaties

Roses are red, Violets are blue, I’ve got five fingers and the middle one is for you! Je kent ze wel, die mensen die aftellen tot Valentijnsdag en alle romantische films kennen en mee zwijmelen… Nee!? Of je wilt ze niet kennen, misschien is dat het. Hier een lijst met Valentijn horrorfilms (in willekeurige volgorde).

Candyman (1992)

Candyman (1992) Official Trailer | Fear

Helen is een studente en schrijft een scriptie over mythes en legendes. Dit brengt haar tot de interessante mythe over “The candyman”. Een eenarmige afro-amerikaanse man die, als je zijn naam vijf keer zegt (terwijl je in de spiegel kijkt), verschijnt en je dan meteen van kant maakt. De nuchtere Helen gelooft dit niet en gaat op onderzoek uit in de buurt waar hij vandaan schijnt te komen. Als zij door de buurtbewoners wordt gewaarschuwd om haar onderzoek te staken, begint er een reeks van mysterieuze moorden en wordt Helen ervan verdacht. De angstaanjagende Candyman wordt gespeeld door de briljante Tony Todd. Hij doet dat voor het eerst in 1992. Een stadslegende die zich van een slaaf heeft opgewerkt tot een rijke man en een kunstenaar. Hij maakt een (blank) meisje zwanger en werd vermoord door haar vader die zijn hand afhakte, hem met honing besmeerde en duizenden bijen de taak verder afmaakte om hem dood te steken. Na verloop van tijd waren mensen hem vergeten en werd hij een mythe.

Candyman heeft drie delen en een remake, die in 2020 uitkwam.

 • Tony Todd speelt mee in alle delen, ook in de remake.
 • Geschreven door Clive Barker (bekend van: boeken van bloed en Hellraiser.
 • Jordan Peele is de regisseur van de remake.
 • De remake is een direct vervolg op het allereerste deel uit 1992.

My Bloody Valentine (2009)

My Bloody Valentine 3D (2009) trailer

In 2009 kwam deze Canadese slasher uit. Hij kwam zowel als regulier als 3D. deze film is een remake naar de gelijknamige film uit 1981.

Tom(Jensen Ackels) keert terug naar zijn geboortestad, waar tien jaar geleden een massamoord plaats vond van 22 mensen. Inplaats van een welkom terug feestje, wordt Tom er van verdacht de moorden, die nu opeens plaats vinden, gepleegd te hebben. Alleen zijn ex is de enige die geloofd in zijn onschuld.

 • De eerste twee dodelijke slachtoffers die vallen in de film heten Jason en Michael, een verwijzing naar slasher-iconen Jason Voorhees en Michael Myers.
 • Was bijna verbannen in Australië.

What Lies Beneath (2000)

What Lies Beneath (2000) Theatrical Trailer

Dit is een Amerikaanse bovennatuurlijke thriller/mysterie uit 2000 met: Michelle Pfeiffer en Harrison Ford.

Claire Spencer raakt verward wanneer ze met haar echtgenoot Dr. Norman Spencer het huis betrekt van Normans overleden vader. Ze was nog niet zo lang geleden betrokken bij een auto-ongeluk, hun dochter heeft net het ouderlijk huis verlaten en nu ziet en hoort ze dingen waarvan anderen schijnbaar niets merken. Ze heeft geen idee of ze gek aan het worden is of dat het spookt in hun nieuwe huis. Bovendien lijkt de buurvrouw plotseling in het niets verdwenen. Wat is er allemaal aan de hand?

 • Regisseur Robert Zemeckis filmde deze film terwijl hij ook bezig was met Cast Away. De productie lag toen even stil zodat Tom Hanks kon afvallen.

It Follows (2015)

It Follows Official Trailer 1 (2015) - Horror Movie HD

Een jongedame, Jay, gaat op date met een onbekende gozer die ze niet echt goed kent. Ze hebben sex, waarna hij vertelt dat er een bovennatuurlijk wezen hem achtervolgt en nu dat hij sex met haar heeft gehad, gaat het haar volgen. Al snel heeft Jay door dat hij de waarheid heeft verteld. Haar vrienden en zus geloven haar niet. Al snel zullen ze getuige zijn van dit vijandige, duistere wezen.

 • Deze film werd bedacht door de regisseur, die steeds nachtmerries had over een enge stalker die steeds meer dichterbij kwam.
 • Gefilmd met een wijde hoek lens voor meer een geïntimideerd gevoel te krijgen.
 • In de gehele film zijn er maar 2 doden gevallen.

Get Out (2017)

Get Out Official Trailer 1 (2017) - Daniel Kaluuya Movie

Chris een Afro-Amerikaanse jongen, reist met zijn blanke vriendin Rose naar het zuidelijk gelegen landgoed van haar familie om kennis te maken met haar ouders Missy en Dean. Aanvankelijk denkt Chris dat het overdreven vriendelijke gedrag van de familie de manier is waarop zij omgaan met het feit dat hun dochter een donkere vriend heeft. Hij doet een heleboel vreemde ontdekkingen en komt er achter dat er een duistere reden is waarom hij uitgenodigd werd.

 • Gefilmd in 23 dagen.
 • Geschreven en geregisseerd door Jordan Peele. Bekend van: Us en Blackklansman.
 • Eddy Murphy zou de rol krijgen van Chris maar, was uiteindelijk te oud.

Meer tips? Lees 5 horrorfilms voor een ‘romantische’ Valentijn. Natuurlijk heb je nog films als Warm bodies, You’re next, en meer. Aanvullingen lezen we graag in de reacties

Interessant artikel?

Plaats een reactie