5x Happy Zombie Jesus Day

Vrolijk Pasen!?? De winkels liggen weer eens boordevol chocolade eitjes, chocolade paashazen, gekleurde eieren en decoratieve kuikentjes, konijntjes en lammetjes. Wat er met Pasen vanuit het christelijk geloof precies gevierd wordt, weten de meeste mensen wel. Toch zetten we de belangrijkste dagen  rond Pasen nog even voor je op een rij:

Witte Donderdag: dit is de dag dat Jezus het laatste avondmaal nuttigde met zijn 12 discipelen;-
Goede Vrijdag: de dag waarop Jezus werd gekruisigd op de berg Golgotha;
Stille Zaterdag: de dag waarop christenen herdenken dat Jezus in zijn graf lag;
Pasen: de dag van de wederopstanding van Jezus uit de dood.

Pasen is het feest van de opstanding. Hiermee wordt bedoeld het herrijzen van een persoon uit de dood. Het is dan ook niet gek dat de link al snel wordt gelegd met zombies. Desondanks is de paasboodschap niet dat de christenen  claimen dat er een dode man weer levend is geworden. Christenen geloven namelijk niet in een soort zombie (een lijk dat weer rondloopt) die wonderen kan verrichten.

Nee, de paasboodschap is dat christenen geloven dat er zelfs in de meest uitzichtloze situatie een nieuw begin mogelijk is. En daarom is het zo mooi dat wij Pasen vieren op het moment dat ook de natuur weer ontluikt, in de lente.  Dit weerhoudt ons natuurlijk niet om voor jullie een top 5 te maken over onze Heer Jezus Christus als zombie of met zombies in horrorfilms! Wees wel gewaarschuwd, we moesten het voornamelijk in de hoek van b-films zoeken.

5. Jesus H. Zombie (2006)

Alex en Jamie hebben zombie Jezus gevonden. Alhoewel, ze hebben hem met hun auto geraakt en thuisgebracht. Zullen ze de stad redden van Jezus? Iedereen wil het weten, wie zal Jezus opeten?

4. Twilight of Dreams- Zombie Jesus Vampire Hunter (TV serie, 2017)

Een jonge prins ontwaakt zombie Jezus terwijl hij  reist door het land van reuzen, vampieren en de ondoden. Bekijk de volledige aflevering hier!

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

3. Zombie Jesus! (2007)

Op een stormachtige nacht in een klein stadje waar je nog nooit van gehoord hebt, keert de zoon van God eindelijk terug om zijn sterk gelovige volgelingen de gave van onsterfelijkheid te schenken, door hen bij hem te voegen in ´the ranks of the undead´.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

2. Resurrection (1999)

De vastberaden rechercheur Prudhomme (Christopher Lambert) krijgt de meest vreselijke zaak uit zijn carrière. Samen met zijn partner moet hij op zoek gaan naar een seriemoordenaar met een gruwelijke werkmethode. De moordenaar neemt steeds één lichaamsdeel van zijn slachtoffers mee en kerft Romeinse cijfers in de rest van het lichaam. Langzamerhand komt Prudhomme erachter dat de zeer intelligente moordenaar een luguber scenario heeft bedacht: hij wil het lichaam van Christus ‘herbouwen’ voor de verrijzenis.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

1. Fist of Jesus (2012) – korte film

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De meeste horrorliefhebbers kennen het fenomeen van Zombie Jezus, want wie herrijst uit de dood kan niet helemaal gezond zijn. Jezus Christus zelf heeft ook anderen uit de dood herrezen, zoals Lazarus. De makers van de bovenstaande korte film Fist of Jesus gebruiken deze gebeurtenis uit het Nieuwe Testament (Johannes 11:1-54) als inspiratiebron. Het loopt alleen niet zo goed als in de boeken staat beschreven. Gelukkig kent Jezus nog een paar wonderen met vissen en redt hij op wonderbaarlijke manier de mensheid.

Happy Zombie Jesus Day!!!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie