’68 Encore Edition – Zombies in Vietnam

De zombie comic ’68 is voor sommigen bekend als een grote cult hit. De makers van de comic, Nat Jones, Mark Kidwell en Jay Fotos, brachten in 2006 de eerste serie van 4 comics uit. In 2011 hebben ze opnieuw een vierdelige serie uitgebracht. Nu is ’68 in een geremasterde versie van de 2006 comics uitgegeven onder de naam ’68 Encore Edition.

In ’68 Encore Edition volg je een peloton Amerikaanse soldaten in Vietnam. Terwijl ze op zoek zijn naar hun vijand in de jungles van de Highlands, komt het peloton er achter dat er iets geks aan de hand is. De Viet Cong wil maar niet dood blijven. De soldaten, die al verwikkelt waren in een vreselijke oorlog, komen er achter dat ze ook niet meer op elkaar kunnen rekenen.

De vormgeving in de comic wordt mooi uitgewerkt door het korrelige kleurgebruik van Jay Fotos enerzijds, en het teken- en inktwerk van Nat Jones anderzijds. De smerige rottende zombies steken prachtig af tegen de duistere jungle-achtergrond.

Als je meer wilt zien over ’68 Encore Edition, kun je op Fangoria.com een preview van 9 pagina’s bekijken.

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
2 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Frank Mulder
12 jaren geleden

Echt een aanrader. Ik heb zelf de losse comics (gesigneerd door Nat Jones) liggen. Mooie gast, goed verhaal!

Martijn
12 jaren geleden

Die preview ziet er goed uit. Ben de laatste tijd toch al veel meer comics aan het lezen dus eens even kijken of ik deze ergens kan krijgen.

2
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x