‘Alan Wake 2’ is officieel aangekondigd op de Game Awards!

Toen we eerder dit jaar redelijk onverwachts de aankondiging kregen dat er een heuse Alan Wake remaster naar PC en PS5 kwam klonk ons dat natuurlijk als muziek in de oren. De inmiddels meer dan tien jaar oude game is een echte cult classic en deze nieuwe versie wist mij, desondanks de verouderde gameplay, nog altijd te boeien met het spannende verhaal en geloofwaardige personages. Toch vroeg ik (en ik was zeker niet de enige) me nog iets af: waarom dan? Waarom nu?

Slechts een tweetal maanden na de release van Alan Wake Remastered komt het antwoord waar we stiekem al op hadden gehoopt. Alan Wake II is officieel aangekondigd op de 2021 Game Awards en de teaser ziet er heel vet uit.

Veel weten we nog niet over deze nieuwe game, creative director Sam Lake geeft echter in een kort interview op de Game Awards al aan dat Remedy Entertainment met deze game een hele nieuwe spin aan het survival horror genre te willen geven. Het horrorverhaal staat meer centraal dan ooit tevoren in dit vervolg, met alle lagen en psychologische trauma als gevolg, aldus Lake. Nou, kom maar op dan! Wij bij de Nachtvlinders zijn er klaar voor.  

Alan Wake II komt naar verwachting ergens in 2023 naar PS5, Xbox Series X en PC.

Kijk hieronder de teaser trailer van Alan Wake II. Kijk jij er ook naar uit? Laat het ons weten in de comments!

Alan Wake 2 Announcement Trailer | The Game Awards 2021

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie