Alan Wake komt naar Nintendo Switch en krijgt tv-serie bij AMC

Alan Wake
Alan Wake

Remedy heeft aangekondigd dat onze favoriete zaklamp-shooter Alan Wake als volledige port naar de Nintendo Switch komt. Ze hebben het niet over een stream-variant, zoals Resident Evil 7, Guardians of the Galaxy of Remedy’s andere game Control, maar echt een losstaande port. Helaas voor de fans die graag verzamelen komt het spel alleen in digitale en dus niet in fysieke vorm.

De versie waar het om gaat is de remaster uit 2021 die al eerder op PC en vorige en huidige generaties consoles uitkwam, inclusief alle dlc The Signal en The Writer. Eind oktober vorig jaar bracht Remedy de geüpdate versie van het oorspronkelijke gelijknamige spel uit met ondersteuning voor 4k resolutie en 60 FPS. Hiernaast zijn er betere cinematics, omgevingen en textures en nieuw in-gamecommentaar.

AMC werkt aan Alan Wake-serie

Naast een port naar de Switch komt Alan Wake, om het 12-jarig bestaan te vieren, ook als tv-serie op AMC. Dit was begin 2018 al aangekondigd, maar gaat nu dan toch echt vorm krijgen. Het is nog steeds een van Remedy’s grootste dromen en die gaat dan eindelijk uitkomen. Zeker als je bedenkt dat tv een grote rol speelt in de games. AMC is tot op heden alleen in Amerika te bekijken, dus vooralsnog moeten we hopen dat het zo’n succes wordt dat het ook deze kant op komt. En als het niks blijkt, dan missen we ook niets. Win-win.

Alan wake
Te laat, de vogel is gevlogen

Deel 2 updates?

Naast al dit goede nieuws was er ook nog een klein beetje bekend gemaakt over Alan Wake 2. Maar naast wat concept art was dat helaas niet erg veel meer, dus het is zeker dat we daar nog voorlopig geduld op moeten hebben. Ik verwacht in ieder geval dit jaar en waarschijnlijk ver in volgend jaar nog niets daar over te zien. Ze hadden wel beloofd al deze zomer met beelden te komen, dat zit er nu niet in. Volgens creative director Sam Lake loopt de ontwikkeling wel volgens plan. Alan Wake 2 is het directe vervolg op het origineel, wat nu al ruim 11 jaar oud is.

Alan Wake – Anniversary Update with Sam Lake, Ilkka Villi and Matthew Porretta
Alan Wake 12 year anniversary update

Er is nog geen releasedatum bekend voor de Switch port of de serie, maar ik ga het zeker voor je in de gaten houden. Tot die tijd ga ik Alan Wake American Nightmare spelen op Xbox Game Pass. Dit is geen vervolg, maar meer een spin-off en moet als losstaand deel gezien worden, maar dat neemt niet weg dat dit een fantastische episode is.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie