Miniserie: Horrorspellen op gamestreamingsdiensten (Xbox Game Pass)

Gamestreamdiensten schieten al een tijdje als paddenstoelen uit de grond alsof het laat herfst is. Het concept is even simpel als effectief: betaal een x-bedrag per maand en je krijgt onbeperkt toegang tot hun aanbod. Netflix en andere diensten doen het al jaren voor films en series en het blijkt een schot in de roos. Uiteraard is de ene dienst niet de andere en ook is hun aanbod verschillend. Met deze miniserie wil ik jullie per artikel een greep uit het horroraanbod van een dienst uitlichten. Ik zal niet elk horrorspel benoemen, maar wel diegene waarvan ik denk dat ze het spelen waard zijn. Vandaag trap ik af met het horroraanbod op Xbox Game Pass.

Xbox Game Pass

Xbox Game Pass is een dienst van Microsoft die behoorlijk succesvol blijkt. Via hun dienst kan je namelijk op Netflix-achtige wijze onbeperkt spellen spelen die in de Xbox Game Pass-bibliotheek staan. Het komt ook nog eens in drie verschillende smaken, dus er is voor elk wat wils. Hun aanbod is zachtjes gezegd fantastisch en ze komen regelmatig met dag één releases, wat zoveel wil zeggen dat spellen via Xbox Game Pass vanaf de eerste dag dat het uitkomt te spelen is. Honderden geweldige spellen zijn nu al gelijk te spelen en daar zit ook behoorlijk wat horror tussen.

7 Days To Die

7 Days to Die
7 Days to Die

7 Days to Die is een open wereld spel die zich afspeelt in een harde en meedogenloze post-apocalyptische wereld overspoeld door zombies. De game is een unieke combinatie van first person shooter, survival horror, tower defense en rpg. Overleef, vergaar, maak en repareer. Plunder en verken gebieden zoals nooit tevoren in het survival game genre. Overdag zijn de zombies makkelijk te ontwijken, maar in de nacht is het een ander verhaal. En er is niets zo nagelbijtend om ’s nachts te schuilen in je provisorische hut terwijl de levende doden op je deur aan het krabben zijn.

Alien: Isolation

Alien Isolation xbox game pass
Alien Isolation

Alien: Isolation is een knap staaltje ontwikkelen. Creative Assembly heeft hier een mooi stukje A.I. gemaakt. De Xenomorph lijkt wel bijna echt te leven en je kan geen vast patroon herkennen om de alien te slim af te zijn. Mede daarom is dit spel een van de betere die op Xbox Game Pass staat. Gegarandeerd dat je met zwetende handjes en je hart die hoog in je keel zit te kloppen in een hoekje verscholen zit, terwijl je de alien op een afstandje hoort sissen. Mocht je een VR-bril hebben is deze ook nog intenser te beleven.

Aliens: Fireteam Elite

Alien Fireteam Elite xbox game pass
Aliens Fireteam Elite

Niet zo eng als Alien: Isolation, maar Aliens: Fireteam Elite kan behoorlijk spannende potjes opleveren. In het Aliens-universum word jij, samen met twee andere mariniers, ingezet om de alsmaar groter wordende dreiging van Xenomorphs tot een halt te brengen. Waar Isolation je helemaal alleen tegenover een alien zet, mag je het hier in vier campagnes zwaarbewapend en met twee vrienden opnemen tegen hele hordes daarvan. Game over man, game over! De game krijgt niet heel erg goede recensies, maar ik vermaak me er prima mee en de geluidseffecten zijn echt fantastisch.

The Evil Within 1 en 2

The Evil Within 2 xbox game pass
The Evil Within 2

De maker van Resident Evil, Shinji Mikami, is terug met twee delen pure survivalhorror in The Evil Within en The Evil Within 2. Prachtig vormgegeven omgevingen, gruwelijke angsten en een complex verhaal brengen een meeslepende wereld tot leven waar de spanning je naar de keel grijpt. Je hebt maar beperkte middelen tot je beschikking en zult moeten vechten om te overleven. Ervaar angst zoals je het nog nooit hebt meegemaakt in deze perfecte mix van horror en actie.

Alan Wake’s American Nightmare

Alan Wake's American Nightmare xbox game pass
Alan Wake’s American Nightmare

In deze gloednieuwe op zichzelf staande game moet Alan Wake in Alan Wake’s American Nightmare het opnemen tegen Mr. Scratch. Een spannend nieuwe verhaallijn, hordes griezelige vijanden, een flinke dosis vuurkracht en prachtige locaties in Arizona- in combinatie met een leuke, uitdagende nieuwe spelmodus- maken deze game eentje die je gespeeld moet hebben. Je hoeft de eerste Alan Wake niet gespeeld te hebben om hiervan te genieten. Maar als je van de eerste hebt genoten, dan ga je deze zeker ook waarderen.

Visage

Visage xbox game pass
Visage

Verken een mysterieus, steeds veranderend huis waar het spookt in Visage met traag tempo die griezelig geruststellende en huiveringwekkend realistische omgevingen combineert en geniet van een werkelijk angstaanjagende ervaring. Dit is er eentje die mij elke keer weer de stuipen op het lijf jaagt, net als Phasmophobia. De effecten zijn subtiel maar zeer effectief. Verwacht geen jumpscares, maar reken maar dat het er niet minder eng door is.

DIt is een kleine greep uit een veel groter aanbod. Hieronder geef ik je nog een klein lijstje spellen die ook het vermelden waard zijn:

  • Resident Evil 7
  • Dead Space 1, 2 en 3
  • Limbo
  • Back 4 Blood
  • the Medium
  • Doom
  • Dead by Daylight
  • Outlast 2
  • Carrion

Overbodig te zeggen dat ik Xbox Game Pass een fantastische dienst vind. Zeker voor de horrorliefhebber is er genoeg te vinden. Heb jij er een abonnement op en is er een spel wat ik over het hoofd heb gezien wat zeker het vermelden ook waard is? Ik hoor het graag van je in de comments.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie