Alle remmen los in nieuwe trailer The Exorcist: Believer

Blumhouse en Universal Pictures hebben zojuist een gloednieuwe trailer uitgebracht voor hun aankomende horror The Exorcist: Believer. Oh boy, alle remmen gaan los!

50 jaar geleden teisterde The Exorcist de bioscopen over heel de wereld. Deze film was baanbrekend en zijn tijd ver vooruit. En nu krijgen we dan eindelijk een nieuw hoofdstuk voorgeschoteld. Zit je goed? Kijk dan snel de nieuwe trailer hieronder.

The Exorcist: Believer - Officiële trailer 2

Dat belooft een wilde rit te worden. Voor het eerst sinds 1973 kruipt Oscar-winnares Ellen Burstyn weer in haar iconische rol als Chris MacNeil, een actrice die na al die tijd blijvend is veranderd na wat er met haar dochter Regan is gebeurd. In de film spelen ook Ann Dowd (Hereditary) als de buurvrouw van Victor en Angela, Jennifer Nettles (Harriet, The Righteous Gemstones) en tweevoudig Tony-winnaar Norbert Leo Butz (Fosse/Verdon, Bloodline) als de ouders van Katherine, het vriendinnetje van Angela.

The Exorcist: Believer wordt geregisseerd door David Gordon Green samen met Peter Sattler. Het uitgangspunt is een verhaal van Scott Teems (Halloween Kills), Danny McBride (Halloween-trilogie) en David Gordon gebaseerd op personages van William Peter Blatty.

We volgen Victor Fielding (Leslie Odom jr.), die -sinds zijn zwangere vrouw twaalf jaar geleden omkwam bij een aardbeving in Haïti- hun dochter Angela (Lidya Jewett, Good Girls) in zijn eentje moet zien groot te brengen. Maar als Angela en haar vriendinnetje Katherine (Olivia Marcum) in het bos vermist raken en pas na drie dagen weer opduiken zonder dat ze enig idee hebben wat er met hen gebeurd is, leidt dat tot een reeks gebeurtenissen die de wanhopige Victor ertoe dwingen om de confrontatie aan te gaan met het kwaad in zijn meest angstaanjagende gedaante. Daarom zoekt hij zijn toevlucht tot de enige nog levende persoon die ooit iets dergelijks heeft meegemaakt: Chris MacNeil (Burstyn).

The exorcist believer

Yup. Het gaat dit keer dus niet om één, maar om twee duiveltjes. En aan de trailer te horen hebben ze allebei heel wat pittige lijntjes tekst. Ik hoop maar niet dat de regisseur denkt dat een hoog choquerende gehalte gelijk staat aan een goede film. Daar komt nog heel wat meer bij kijken. We gaan het meemaken! The Exorcist: Believer draait 6 oktober in de Nederlandse bioscopen.

Interessant artikel?

1 gedachte over “Alle remmen los in nieuwe trailer The Exorcist: Believer”

  1. Natuurlijk ga ik hem zien (Movie Pass) maar ik heb hier dubbele gevoelens bij. Ik vond de vervolgen op The Exorcist eigenlijk al overbodig. Het oorspronkelijke verhaal was schokkend en nieuw. Het eindigt ook “goed”, waarmee ik bedoel dat het verhaal was afgerond. Fathers Carras en Merrin zullen het einde minder leuk gevonden hebben 🙂

    Nu deze nieuwe poging. Burstyn doet mee, dus nu is het vervolg. Er zijn sinds The Exorcist al heel wat bezetenheid en exorcisme films verschenen. De ene leuker dan de ander. De originaliteit is er dus wel vanaf.
    En vergeet niet, de taal van Regan was ook niet echt netjes voor zo’n klein meisje: “Your mother sucks cocks in hell!!” was toch, zeker voor die tijd, aardig shockerend.

    Nou ja, we gaan het zeker zien en ik hoop er het beste van.

    Beantwoorden

Plaats een reactie