Kijk hem hier: de gloednieuwe trailer van The Exorcist: Believer

Hot! De gloednieuwe trailer van The Exorcist: Believer is zojuist uit. Kijk en huiver ‘m hieronder.

Het is (alweer) 50 jaar geleden dat een van de engste horrorfilms uitkwam. Althans, toentertijd. De film heeft de tand des tijd qua special effects niet echt goed doorstaan. Maar qua verhaal staat het nog steeds als een huis. Niets engers dan je dochter die bezeten is door een duivelse demoon. Het origineel uit 1973 deed zijn werk goed, over heel de wereld renden gillende mensen uit de bioscopen. Daarnaast zijn er diverse vervolgen en een remake gemaakt.

The Exorcist: Believer

Nu begint er op donderdag 12 oktober een nieuw hoofdstuk, The Exorcist: Believer. Het verhaal gaat over Victor Fielding (Leslie Odom Jr.). Hij is 12 jaar geleden zijn vrouw verloren in een vreselijke aardbeving in Haïti en voed sindsdien zijn dochter Angela (Lidya Jewett) alleen op. Nadat Angela en haar vriendin Katherine (Olivia Marcum) op mysterieuze wijze verdwijnen in het bos en drie dagen later worden gevonden zonder herinnering te weten wat er is gebeurd, breekt de pleuris los. De enige die hun lijkt te kunnen helpen, is oudgediende Chris McNeill (Ellen Burstyn), de moeder van Regan.

The Exorcist: Believer - Officiële trailer

De film is geregisseerd door David Gordon Green en geschreven door Peter Sattler en Green. Producent is Blumhouse. The Exorcist: Believer is vanaf 12 oktober in de Nederlandse bioscopen te zien. Wat vind jij van de Exorcist-films? Hadden ze het bij het origineel moeten laten, of is het thema nog steeds zo schokkend als 50 jaar geleden? Ik ben in ieder geval blij om te zien dat er behoorlijk wat praktische effecten in zitten en niet zo veel CGI.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Kijk hem hier: de gloednieuwe trailer van The Exorcist: Believer”

  1. Na het zien van de trailer kreeg ik toch wel een beetje rillingen maar om te zeggen of die het origineel overtreft moet ik hem eerst zien voor ik er een oordeel over kan geven

    Beantwoorden
  2. Dus ze halen Ellen Burstyn terug en nu is het een vervolg op The Exorcist. Tja. Beetje goedkoop.
    Er zijn de laatste jaren meerdere hele aardige exorcisme films gemaakt. Of deze zoveel beter is? Ik waag het te betwijfelen. Ze liften lekker mee op een grote titel die nog steeds bij veel mensen op het netvlies staat gebrand, maar of dat gaat helpen?

    We komen er maar op één manier achter en dat is door de film te gaan kijken. En de trailer is leuk genoeg om dat wel te willen doen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie