‘Alone in the Dark’ krijgt een reboot die terugkeert naar diens horror roots

De zogeheten ‘Godfather’ van het survival horrorgenre, Alone in the Dark uit 1992, was zo goed als de eerste horrorgame waar ik ooit mijn blik op wierp. Kortgezegd vond ik het doodeng en heeft het altijd een blijvende impact op me gehouden. Helaas wist de franchise die ooit nederig begon in een spooky verlaten landhuis en daarna nog twee vervolgen en drie op zichzelf staande reboots kreeg nooit de hoogtes van diens cosmische horror roots te evenaren. Tot nu?

Onze Nederlandse collega’s bij de Power Unlimited speculeerde een paar dagen geleden al over een mysterieuze tweet van industrie insider The Snitch. Er werd gespeculeerd dat dit ging over een mogelijk nieuwe Alone in the Dark game. En jawel hoor, gisteren tijdens een showcase van THQ Nordic werd een nieuwe trailer gedropt. Alone in the Dark krijgt een reboot die terugkeert naar diens horror roots: Het onderzoeken van de duistere Derceto Mansion in New Orleans door Edward Carnby en Emily Hartwood.

En wauw die trailer ziet er uit om te smullen. En dat niet alleen, Mikael Hedberg, de lead schrijver van o.a. Soma en Amnesia: The Dark Descent heeft dit nieuwe verhaal geschreven. Tevens heeft Comic book artiest Guy Davis het voor het zeggen bij het art department. Daar gaan we nou echt van watertanden hier.

De game is naar het schijnt al sinds 2019 in ontwikkeling bij zweede studio Pieces Interactive. Uitgever THQ Nordic beloofd spannende exploration, goeie intense combat en breinbrekers van puzzels. Graag, kom maar op!

Alone in the Dark gaat uitkomen op PS5, Xbox series X en PC op een nog niet gespecificeerde datum in de toekomst. Tot die tijd kun je de klassieke trilogie en diens reboot verkrijgen op GOG. Ook kun je mij horen raaskallen over de originele game op de Ridders van de Retro Tafel podcast. Check ook zeker even de trailer hieronder en laat ons weten wat je ervan vindt in de comments.

Alone in the Dark - Official Reveal Trailer

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “‘Alone in the Dark’ krijgt een reboot die terugkeert naar diens horror roots”

Plaats een reactie