Amazon bestelt een pilot voor Zombieland, the series

Zombieland PosterEr waren al lange tijd geruchten dat de komische zombiefilm Zombieland een vervolg zou krijgen op het TV-scherm. Deze week werden de geruchten waarheid toen Amazon bekend maakte dat het een proefaflevering heeft besteld van de serie.

Zombieland volgt 4 overlevenden van een zombieplaag in het post-apocalyptische Amerika. Er is student “Columbus” die zijn dagen vulde met het spelen van World of Warcraft, maar nu op weg is naar het stadje Columbus in de hoop dat zijn ouders daar de zombieplaag net als hem hebben overleefd. Hij ontmoet op zijn weg “Tallahassee”, een man die wanhopig op zoek is naar Twinkies, zijn favoriete snoepgoed. Beide heren ontmoeten ook de zussen “Wichita” en “Little Rock” en samen besluiten ze naar Pacific Playland te gaan, een attractiepark in Los Angeles dat volgens de mythen zombievrij zou zijn.

Zombieland was in 2009 een grappige film met Jesse Eisenberg, Emma Stone, Abigail Breslin en Woody Harrelson in de hoofdrollen die algauw een cultstatus kreeg (onder meer door een hilarische bijrol voor Bill Murray). De TV-serie zou gemaakt worden door hetzelfde team van de film, namelijk schrijvers Rhett Reese en Paul Wernick en producent Gavin Polone. De cast wordt wel vervangen. Zo speelt Kirk Ward het personage Tallahassee, Columbus wordt vertolkt door Tyler Ross, Maiara Walsch moet dan weer Emma Stone doen vergeten in de rol van Wichita en tenslotte speelt Izabela Vidovic de jonge Little Rock. Tucker and Dale vs. Evil-regisseur Eli Craig wordt dan weer de regisseur van de proefaflevering.

De proefaflevering, die met een bescheiden budget van maximaal 1 miljoen dollar gemaakt moet worden, zal het later dit jaar opnemen tegen de andere komische pilots die Amazon besteld heeft. Bedoeling is dat de proefafleveringen op de Amazon Instant Video-website gratis door iedereen te bekijken zullen zijn. De Amazon-klanten mogen dan bepalen welke series een eerste seizoen zullen krijgen. Die worden dan later uitgezonden op de betalende streamingwebsite Prime Instant Video, waar binnenkort ook series als Under The Dome en Justified exclusief op te zien zullen zijn.

Het komt er dan ook op aan voor de makers om voldoende promotie te maken. Zo hebben we meteen al een eerste poster en officiële foto van de cast voor Zombieland, the series. Bovendien kreeg het bestellen van de pilot al zoveel aandacht in de Amerikaanse en buitenlandse media dat elke Zombieland-fan weet wat hem binnenkort te doen staat.

Zombieland cast

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Amazon bestelt een pilot voor Zombieland, the series”

Plaats een reactie