Amazon Prime Video in Nederland! Is het iets voor horrorliefhebbers?

Wat is Amazon Prime Video?

Amazon is een van de grootste webshops van Amerika, dit webwarenhuis begon met boeken, maar tegenwoordig kun je bijna alles kopen. Ook zijn de webshops van Amazon aanwezig in andere landen zoals Engeland, Belgie en Duitsland. In Nederland heeft Amazon wel een webshop, maar verkopen ze alleen ebooks. sinds maart 2020 een volwaardige webshop. (lees meer hier)

Amazon Prime is een dienst voor vaste klanten, voor een abonnement ($10,99 pm) krijg je extra kortingen, gratis verzending en andere shop voordelen. Daarnaast geeft Amazon toegang tot Kindle boeken, muziek, films en tv-series. Dit geheel is beschikbaar is de landen waar de volledige webshop van Amazon beschikbaar is, dus niet in Nederland.

amazo-prime-video-nederland

Amazon Prime Video is het gedeelte met de films en tv-series, en dit is per vandaag wel los in Nederland beschikbaar voor een introductie abonnement van €2,99 per maand.

Series en films op Amazon Prime Video

Het Prime Video aanbod bestaat vooral uit Amazon’s eigen producties, waarvan The Grand Tour met Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May nu wellicht de populairste is. De autoshow is de echte opvolger van BBC’s Top Gear. Ook zijn series als Mozart in the Jungle, Transparent, Bosch, Justice en Startup beschikbaar. Wat biedt Amazon Prime Video voor genreliefhebbers?

Preacher

De interessantste titels zijn daarin niet van Amazon zelf, Preacher is een productie van Sony voor de Amerikaanse zender AMC. De zender is in Nederland wel aanwezig, maar heeft de show niet op de programmering staan. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige comicreeks van schrijver Garth Ennis en tekenaar Steve Dillon die liep tussen 1995 en 2000. Sam Catlin, Evan Goldberg en Seth Rogen zijn verantwoordelijk voor de serie.

‘Preacher’ vertelt het verhaal van Jesse Custer (Dominic Cooper), een prediker in een klein stadje in Texas, die wordt bewoond door een mysterieuze entiteit. Dit heeft hem in staat gesteld om zeer onconventionele krachten te ontwikkelen. Jesse begint aan een reis om, letterlijk, God te vinden samen met zijn ex-vriendin Tulip (Ruth Negga) en een Ierse vampier genaamd Cassidy (Joseph Gilgun).

PREACHER Season 1 TRAILER (2016) New amc Series

Alle 10 afleveringen van seizoen 1 zijn nu beschikbaar, seizoen 2 krijgt volgend jaar 13 nieuwe afleveringen.

The Man In The High Castle

Geen hardcore horror, maar een dystopisch verhaal gebaseerd op het boek van sciencefiction-schrijver Philip K. Dick over een alternatieve gescheidenis met referenties naar een alternatieve realiteit.

De Tweede Wereldoorlog is verloren door de geallieerden en Amerika is in 1947 verslagen. De staten zijn nu opgedeeld in drie delen; The Greater Nazi Reich, The Japanese Pacific States en een neutrale zones er tussenin. The Man In The High Castle speelt zich af in 1962 en daar ziet Juliana Crain een videonieuwsbericht over een alternatieve realiteit waarin wordt vertelt dat de geallieerden wel hebben gewonnen. Ze is er van overtuigd dat de wereld er zo zou moeten uitzien en daar start haar missie.

Man in the High Castle - Comic Con Trailer | Prime Video

De eerste 10 afleveringen zijn nu beschikbaar, het tweede seizoen staat gepland voor 16 december.

Hand of God

Een keiharde psychologische thriller waarin Ron Perlman een corrupte Amerikaanse rechter speelt. Hij krijgt een mental breakdown en gelooft dat God hem opdrachten geeft die op een geweldadige manier gerechtigheid brengen.

Hand of God - Premiere Trailer | Prime Video

Het eerste seizoen is nu te zien op Prime Video, het tweede en laatste seizoen volgt ergens in 2017.

Fear the Walking Dead

De spinoff/prequel op The Walking Dead is ook beschikbaar via Amazon. De Nederlandse AMC heeft seizoen 2 al uitgezonden en eONE brengt het deze maand uit op BD/DVD.

AMC zendt Fear The Walking Dead seizoen 1 uit

Into Badlands

Het eerste seizoen is al te zien geweest bij AMC Nederland en in het najaar van 2017 uitgezonden worden. Into Badland is een post-apocalyptische martial-arts serie.
Het verhaal van 7 feodale rivalen die hun macht afdwingen met een leger van Clippers, superstrijders die uitblinken in trouw en gevechtskunst. Elk van deze 7 onverlaten wil meer macht tot één van hun Clippers een jonge strijder onder zijn hoede neemt en de onbetwistbare trouw aan hun meester in twijfel durft te trekken.

De 3 seizoenen zijn nu beschikbaar.

Kabaneri of the Iron Fortress

Mijn kennis van anime is bijna 0, maar op Amazon Prime Video staan 26 animeseries. Ik pik Kabaneri of the Iron Fortress omdat deze de meeste horrorinvloeden lijkt te hebben. (correct me if I’m wrong). De industriële revolutie wordt tot halt gebracht door de komst van ondoden.

Kabaneri of the Iron Fortress | OFFICIAL TRAILER

Films

Amazon Prime Video Nederland website

Het filmaanbod is nog niet heel sterk, daar zal Amazon zich vast ook niet op gaan focussen. Het aanbod bestaat nu uit wat oudere films zoals Jurassic Park 1, 2, 3, The Godfather 1, 2, 3, Pulpfiction, American Beauty, The Mummy (1999), Scream, The Firm. Er zitten dus wel wat vermakelijke horrorfilms tussen. De meeste streamingdiensten merken dat mensen vooral tv-series kijken en zo neemt bijvoorbeeld ook bij Netflix het filmaanbod langzaam af.

Conclusie

Op dit moment is de dienst alleen beschikbaar op web en smartphones (Android/iOS). De dienst ondersteund Chromecast. Ook zijn er apps voor Smart TV’s van Sony en Samsung, hopelijk verschijnen deze ook snel in Nederland. En kun je via jke KPN-kastje Prime Video opstarten door Menu -> On Demand -> Prime Video. Nu zul je nog wel moeten koppelen met je login op de website.

Het aanbod op Amazon Video is verre van uitgebreid, maar voor slechts €3 kun je toch zeker een hele stapel afleveringen bingewatchen in de kerstvakantie, en je kunt het 7 dagen gratis uitproberen. Aanmelden kan via primevideo.com.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie