Amazon voegt Film1 & horrorkanaal Fear toe aan Prime Video

Amazon Prime Video lanceerde hier in 2016 met een uitgeklede versie. Maar sinds Amazon ook met de webwinkel actief is in Nederland lijkt het ook of de streamingdienst serieuze aandacht krijgt. Sinds vandaag heeft Prime Video ook Channels, hierin vind je onder andere Film1, FEAR en STARZ.

Wat zijn Prime Video Channels?

Prime Video Channels zijn eigenlijk hetzelfde als pluspakketten bij Ziggo/KPN. Het is een zenderuitbreiding waarbij je toegang krijgt tot meer programma’s. Dus net zoals je bij je tv-abonnement Film1 kunt aanschaffen, kun je dat nu ook bij je Prime Video-abonnement.

Welke Prime Video Channels zijn er?

Op dit moment zijn er al 15 Prime Video Channels. Amazon meldt dat er later zeker nog meer worden toegevoegd. De interessantste voor horrorliefhebbers zijn:

  • FEAR: ‘Bloedstollende thrillers, spanning en horror.’ Een snelle blik laat zien dat het voornamelijk om horror gaat. Het aanbod lijkt daarnaast in grote delen op het verdwenen Fear Unlimited, waar zeker een aantal pareltjes tussen zaten. Echter er is niets van de Nederlandse films terug te vinden. (eerste 14 dagen gratis, daarna €3,99)
  • Film1: Deze Nederlandse filmzender lijkt dit jaar weer flink goed bezig te zijn. Het aanbod is breed, maar voor horrorliefhebbers is er genoeg te kiezen als het aanbod gelijk is met de zender zelf. (eerste 14 dagen gratis, daarna €5,00)
  • STARZplay: In Amerika is STARZ één van de drie premium-kanalen, de andere twee zijn HBO en SHOWTIME. Het aanbod is even divers als Film1, maar heeft ook een aantal series: Castle Rock (2 seizoenen), Channel Zero (4 seizoenen). (na 14 dagen €4,99 per maand)

Verder vind je er HAYU, Nogging (Nickelodeon), MGM, Cinéart, Septemberfilm, Crime + Investigation Channel, History Channel, Acorn TV, Moji, ShortsTV en Turk op Video. Alle maandabonnementen liggen tussen de 2 en 5 euro.

Heb je Amazon Prime nodig?

Ja, zoals ik schreef is het een soort pluspakket op je Amazon Prime Video-abonnement. Op dit moment kost dat 2,99 per maand, al kost het de eerste maand niks. Tegenwoordig kun je dit ook met iDeal afsluiten, dan kost de eerste maand €0,01.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Amazon voegt Film1 & horrorkanaal Fear toe aan Prime Video”

Plaats een reactie