American Gods komt uit als strip

Gevangene Shadow Moon, of eerder ex-gevangene, is weer een vrij man en wilt niets liever dan zijn geliefde vrouw, Laura, weer zien. Maar dan komt hij erachter dat Laura is omgekomen in een auto-ongeluk. Shadow is gebroken en weet niet wat nu te doen. Niet lang daarna ontmoet Shadow ene Mr. Wednesday. Hij biedt Shadow een baan aan om te werken als zijn bodyguard. Shadow neemt het maar aan en komt in een wereld terecht van goden en mythologische wezens die het opnemen tegen de nieuwe goden. Levende manifestaties van de moderne techniek, internet, televisie en zelfs de aandelenbeurs.

Zo begint de besteller American Gods van Engelse schrijver Neil Gaiman, die in 2001 als eerste uitkwam en vele prijzen in de wacht sleepte; een Hugo Award, Nebula Award, Locus Award én Bram Stoker Award! Bryan Fuller (Hannibal, Pushing Daisies) en Michael Green (Heroes, Everwood) werken op dit moment aan een tv-serie van dit boek voor Starz. En er komt een stripversie!
american-gods-comic
Na stripversies te hebben gemaakt van andere werken van Gaiman als How to Talk to Girls at Parties, Troll Bridge en Forbidden Brides, presenteert Dark Horse Comics met trots een stripversie van American Gods, die zal uitkomen in 2017. De stripversie zal geschreven worden door P. Craig Russell (The Sandman: The Dream Hunters), die geen vreemde is van Gaiman’s werk en heeft gewerkt aan Coraline en The Graveyard Book. De tekeningen zullen komen van Scott Hampton (Hellboy, Batman) met cover art van Glenn Fabry (Preacher). Verder zal deze stripserie tekeningen bevatten van vele gasttekenaars als Mark Buckingham (Fables), Colleen Doran (The Sandman) en veel meer.

Neil Gaiman is helemaal opgewonden over deze stripversie van zijn beroemde boek. Hij heeft goed gekeken naar het werk van Russell, Hampton en Fabry en kan niets anders dan breeduit grijnzen. Want de American Gods strip zal precies het boek volgen en zal prachtig en verbazingwekkend zijn.

American Gods zal uitkomen als een 27-delige serie met drie hoofdstukken: Shadows, My Ainsel en The Moment of the Storm. De serie zal later weer worden samengevoegd in drie hardcover boeken. Het eerste deel van American Gods: Shadows zal uitkomen op 15 maart 2017.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie