American Horror Story 2 zal er compleet anders uitzien

Hopelijk bent u niet gehecht geraakt aan het verhaal of de cast van het eerste seizoen van American Horror Story. Bedenkers Brad Falchuk en Ryan Murphy hebben na de seizoensfinale namelijk laten vallen dat het tweede seizoen van de succesvolle reeks er compleet anders zal uitzien.

Het is altijd de bedoeling geweest van beiden dat elk seizoen op zichzelf zou kunnen staan. In het eerste seizoen stond een spookhuis centraal en werden de hoofdrollen vertolkt door Dylan McDermott, Jessica Lange en de immer ravissante Connie Britton. In het tweede seizoen zal er een heel ander soort American Horror Story worden verteld en zal er met een volledig nieuwe cast worden gefilmd.

Welke type van horrorverhaal er centraal zal staan in het tweede seizoen, is nog een verrassing. Ryan Murphy liet verstaan dat er verschillende mogelijkheden zijn: seriemoordenaars, gevangenisverhalen, true crime, …. Wat zeker niet gemaakt zal worden in de komende seizoenen is een verhaal rond vampieren. Elk seizoen zal dus opgevat worden als een soort van miniserie met zijn eigen begin, midden en einde. Wat wel een rode draad zal blijven gedurende de seizoenen is het mysterieuze kantje van het verhaal, gecombineerd met aandacht voor de romantiek tussen de hoofdrolspelers.

Ondanks het feit dat seizoen 2 dus een volledige nieuwe cast zal krijgen, betekent niet dat de acteurs en actrices van het eerste seizoen niet meer te zien zullen zijn. Velen van hen hadden een meerjarig contract afgesloten en kunnen dus in het tweede seizoen nog een bijrol of een cameo krijgen. Sowieso zullen ze wel niet meer de hoofdrol krijgen en zullen ze ook niet meer hetzelfde personage als seizoen 1 spelen. Door elk jaar met een nieuwe cast te werken, hoopt Ryan Murphy dat hij enkele grote filmsterren kan overtuigen om de overstap te maken naar het kleine scherm. Volgens hem is er vaak veel interesse van klasse-acteurs om iets voor televisie te doen, maar willen ze niet gevangen zitten in een rol voor meerdere jaren. American Horror Story kan voor hen misschien een ideaal project zijn, waar ze slechts 3 à 4 maanden van hun tijd aan moeten spenderen.

Het tweede seizoen van American Horror Story zal in de loop van september-oktober 2012 voor het eerst te zien op de Amerikaanse kabelzender FX. Het eerste seizoen was de absolute koploper onder de nieuwe reeksen van alle kabelzenders en was meteen ook het beste eerste seizoen ooit van alle FX-producties. Het nethoofd van FX hoopt dan ook dat American Horror Story een echte Halloween-traditie mag worden onder zijn kijkers en heeft alle vertrouwen in de aanpak van de makers om elk seizoen met een nieuwe setting, nieuwe crew en nieuw horrorthema te beginnen.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

4 gedachten over “American Horror Story 2 zal er compleet anders uitzien”

 1. Ik was persoonlijk erg teleur gesteld in de grand finale van de serie. Maar het is zeker gewaagd om ieder seizoen met een heel nieuw verhaal en lokatie te komen. Iets waar ik totaal geen probleem mee hebt.

  het verhaal opbouw en hoe het in beeld werd gebracht was echt geniaal gedaan, soms zelfs fookin creepy. Ondanks de anti climax van de laatste episode 1 zo niet de beste (na Game of Thrones) de beste serie van 2011.

  Beantwoorden
 2. Toffe serie, met een zeer naargeestige sfeer. Ik vond het laatste deel goed te pruimen. Het feit dat er geen cliffhanger is vind ik nu, na het lezen van het bovenstaande, begrijpelijk. Ik vroeg mij ook af hoe ze rond dit gegeven nog een tweede seizoen zouden kunnen vullen. Het is m.i. niet de beste nieuwe serie, want dat is voor mij Homeland (heel ander genre), maar staat staat zeker op de tweede plaats.

  Beantwoorden
 3. Het eerste seizoen vind ik erg goed en ik hoop dat een element van het einde nog terugkomt in het tweede seizoen. Desalniettemin vind ik het gaaf dat ze met een nieuw verhaal bezig gaan en ik hoop dat het weer net zo goed wordt als het eerste seizoen.

  Beantwoorden
 4. Dit was ECHT een AWASOME serie,Jammer dat de mensen die in 1 de hoofdrol hadden niet echt mee meer doen.Maar hoop wel dat seizoen Netzo goed word! 10/10

  Beantwoorden

Plaats een reactie