American McGee werkt nog steeds aan derde ‘Alice’ game, maar voor nu enkel als concept

Sinds ongeveer 2017 kun je via diverse media platformen zo nu en dan kleine updates krijgen van game designer American McGee over het derde deel van zijn jarenlange passieproject Alice. Ondanks dat de game vooralsnog in een onzekere ‘pre-productie’ fase zit, is er afgelopen week een belangrijke update gedropt.

De spooky, dark-fantasy/horrorgame beter bekend als American McGee’s Alice en diens vervolg Alice: Madness Returns zijn jarenlang al hét passieproject van de oud Doom leveldesigner. McGee deelt nog altijd zijn ideeën en concepten over de derde game in de reeks, genaamd Alice: Asylum, op social media, echter hij heeft al vanaf het begin duidelijk gemaakt dat de toekomt van de reeks volledig afhankelijk is van game uitgever en media magnaat Electronic Arts, die op dit moment de rechten van de game in handen hebben.

Alice: Madness Returns (2011)

Toch zit de beste man niet stil. Sterker nog, je kan het hele concept en script van de potentiële nieuwe game volledig lezen op McGee’s Patreon pagina. Op diezelfde pagina kun je ook concept art, ideeën en andere blurbs van de designer lezen en inzien.

Alice: Madness Returns (2011)

Alice: Madness Returns uit 2011 en vooral de originele game American McGee’s Alice waren echt toppers van games. De combinatie van de sprookjes-achtige en vreemde wereld van Alice in Wonderland met een duistere psychologische horror vibe die Wonderland van binnen en van buiten bederft is echt geniaal. De resulterende games zijn toffe third-person platformers met prachtige art direction en briljant leveldesign.

American McGee’s Alice (2001)
American McGee’s Alice (2001)

Hoewel de toekomst van de game reeks er op zijn best onzeker uitziet hoop ik van harte dat McGee snel weer iets meer kan doen om dit project een realiteit te maken. De passie en drive is er zeker, en dat maakt al vaak het verschil tussen enkel een ‘goede’ en een ‘fantastische’ game. Ik ben in ieder geval klaar om nog eens deze twisted versie van Wonderland in te duiken, wat jullie?

Geniet hieronder van wat adembenemende concept art van Alice: Asylum:

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “American McGee werkt nog steeds aan derde ‘Alice’ game, maar voor nu enkel als concept”

 1. Hoi,

  Mijn naam is Wilma Vlug en ik ben bestuurslid van het Lewis Carroll Genootschap. Ieder jaar organiseren wij in het najaar een symposium waarin we het leven en werk van Lewis Carroll juist in deze tijd centraal stellen.
  We zijn op zoek naar iemand die tijdens het symposium van 2023 een presentatie kan houden over de Alice-game.
  Gezien bovenstaand artikel ken je de game goed dus ik hoop dat jij dit zou willen doen of dat je me anders in contact kunt brengen met iemand die dit wel zou willen.

  Ik verheug me op je antwoord.

  Hartelijke groet,
  Wilma Vlug

  Beantwoorden

Plaats een reactie