Nieuwe trailer onthult releasedatum en setting van Amnesia: Rebirth

Amnesia: the Dark Descent sloeg in 2010 in als een bom met zijn beklemmende sfeer, waarin niet alleen geheugenverlies, maar ook angst voor het donker en paranoia de vernieuwende gameplay bepaalden. Eerder dit jaar werd de release van zijn tweede opvolger voor deze herfst aangekondigd met een veelbelovende teaser. Afgelopen week heeft Frictional Games via een nieuwe trailer de releasedatum en setting van Amnesia: Rebirth bekend gemaakt. Check hem hier:

Amnesia: Rebirth - Release Date Reveal Trailer

Een first-person survivalgame waarin aanval en verdediging tegen de rondwarende monsters in het kasteel geen optie waren: dat maakte Amnesia: the Dark Descent een frisse wind in het landschap van horrorgames. Het werd dan ook bijzonder goed ontvangen. Het eerste vervolg, Amnesia: a Machine for Pigs, kwam uit in 2013 maar kon rekenen op minder lyrische reviews. De lagere moeilijkheidsgraad en sfeer konden niet tippen aan het origineel.

Bij Amnesia: Rebirth vinden we ons in de huid van Tasi Trianon, de enige overlevende van een vliegtuigcrash in een Algerijnse woestijn. In de trailer zien we dat in dit vervolg het vinden van licht weer belangrijk is om de gruwelen van de desolate woestijn en donkere grotten te overleven. Naast de bekende zenuwslopende sfeer ligt de focus ook sterk op verhaalontwikkeling, zegt creatieve directeur Thomas Grip: “We wilden de speler horror op een dieper niveau laten ervaren dan alleen het zien van een monster waar je voor moet vluchten. Het is dus geen simpele spookhuis game met jumpscares, maar een aangrijpend verhaal waarbij je het personage en haar benarde situatie serieus neemt.”

Op 20 oktober komt Amnesia: Rebirth uit voor PS4, Steam, GOG en de Epic Game Store. Ga jij hem spelen deze Halloween?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Nieuwe trailer onthult releasedatum en setting van Amnesia: Rebirth”

Plaats een reactie