Wat is er te doen op de Amsterdam Comic Con?

Robert Englund - Amsterdam Comic Con
Dit weekend, 27 & 28 augustus, vindt de allereerste editie plaats van de Amsterdam Comic Con. Een nieuw evenement, maar georganiseerd door het ervaren team achter onder andere de Londen Film & Comic Con. De RAI Amsterdam zal dus komend weekend the place to be zijn voor liefhebbers van comics, films, games, cosplay, sciencefiction, horror, fantasy, televisieseries en anime.

Het volledige programma staat inmiddels online, wij hebben hieronder wat highlights gemaakt:

Gasten Amsterdam Comic Con

De gast waar wij natuurlijk het meest naar uitkijken is Robert Englund, ook wel bekend als Freddy Krueger uit Nightmare on Elmstreet en binnenkort te zien in de nieuwe horrorfilm van regisseur Patricio Valladares: Nightworld.
Stage: zaterdag 12:00 tot 12:30 / zondag 16:15 tot 16:45
James Marsters is voor vele vampierliefhebbers natuurlijk ook een erg welkome gast. Spike uit de Buffy, the Vampire tv-series zal zaterdag zijn opwachting maken op de stage, en zondag deelt hij de stage samen met Julie Benz (Darla uit Buffy en Rita Bennett (Morgan) uit Dexter). Beide keren is een extra ticket van 10 euro nodig.
Stage: zaterdag 14:00 tot 14:45 / zondag 13:00 tot 13:45.

Maar dat is zeker niet de volledige lijst:
Natalia Tena – Harry Potter en Game of Thrones
Sean Astin – Hobbit Sam uit Lord of the Rings
Peter Mayhew – Star Wars
Ray Park – Darth Maul in Star Wars, X-Men en G.I. Joe
Kristian Nairn – Hodor uit Game of Thrones
Lance Henriksen – Frank Black in Millennium, Terminator en Aliens
Chris Judge – Stargate SG1
Daniel Logan – Star Wars
Al Snow – Wrestler
Shane Rimmer – Thunderbirds
Margot Kidder – Superman
Sylvester McCoy – The Hobbit, Doctor Who
Devon Murray – Harry Potter
Steve Cardenas – Power Rangers
Ke Huy Quan – Goonies, Indiana Jones
De volledige actuele lijst vind je hier. Tickets voor fotosessies vind je hier.
Handtekeningen moeten worden gekocht bij de balie net vóór de handtekeningentafel waar de gast zit.

Cosplay Amsterdam Comic Con

Op Comic Con Amsterdam zijn een aantal cosplay sterren aanwezig. Met onder andere de cosplaygroep MMMC, Ilunaneko Cosplay en Team Paraluna. Zij geven workshops, lezingen en demonstraties over kostuumbouw, make-up, role-playing en meer. Het professionele en geliefde Avengers imitatie en entertainment team, The Avengers Live, is een van de hoogtepunten op de conventie. Captain America, Iron Man, Spiderman en Ant-man gaan niet alleen veelvuldig op de foto met fans, maar zorgen ook voor indrukwekkend entertainment.

Cosplay-competities

De cosplay-competities zijn een geliefd onderdeel bij het publiek. Op beide dagen vindt er een cosplay-competitie plaats, één voor (semi)professionele cosplayers en één voor iedereen die graag mee wil doen. De dagelijkse cosplay-wedstrijden bieden de perfecte kans om een gave creatie te tonen en de persoonlijkheid van het karakter neer te zetten op het podium. De gelukkige winnaars worden beloond met een geldprijs en mogen volgend jaar naar de internationale cosplay-competitie op de London Film & Comic Con!

Cosplay-verenigingen

‘Live long and prosper’. De Star Trek vereniging The Flying Dutch is in kostuum aanwezig en houdt panels en lezingen naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van Star Trek dit jaar. Voor de dino liefhebbers is de Jurassic Park fanclub aanwezig in kostuum, zij tonen verscheidende replica’s uit de film en brengen lopende dinosauriërs als attractie mee. Ook de Nederlandse Star Wars vereniging, the 501th Legion Dutch Garrison, is aanwezig. Kijk dus uit voor Stormtroopers die op de beursvloer patrouilleren! Mocht je bang zijn voor spoken, dan stellen diverse Ghostbusters je gerust. Zij houden de beursvloer voor de bezoekers spook-vrij. Tot slot zijn ook de Agents of S.H.I.E.L.D. aanwezig op het evenement met een S.H.I.E.L.D. Jeep en meerdere Marvel props en gadgets.

Comics op de Con

Comic Zone, is een plek voor alles wat met comics en strips te maken heeft! Maak kennis met de profs, verzamel zeldzame stripboekedities en neem zelfs deel aan speciale masterclasses events.

Als je een carrière als striptekenaar voor ogen hebt, dan kun je zelfs je meegebrachte portfolio/portefeuille laten bekijken of bekritiseren door een van de aanwezige top tekenaars uit de internationale comic- en stripwereld.

Merchandise!

En tot slot is er de beurs wat je alles kunt kopen uit de fantastische genres. Neem een goed gevulde portemonnee en een grote tas zou ik zeggen.

Ga jij zaterdag of zondag naar de Amsterdam Comic Con? Wij ook en zullen de hele dag vastleggen via Instagram, volg ons ook!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

6 gedachten over “Wat is er te doen op de Amsterdam Comic Con?”

Plaats een reactie