Animatiestudio LAIKA brengt trollen tot leven in The Boxtrolls

LAIKA, de animatiestudio achter Coraline en ParaNorman, heeft aangekondigd dat ze samen met Focus Features begonnen zijn aan de productie van The Boxtrolls. De film wordt een 3D stop-motion film gecombineerd met CGI en is gebaseerd op Alan Snow’s kinderboek ‘Here Be Monsters’.

The BoxtrollsThe Boxtrolls speelt zich af in Cheesebridge, een Victoriaans dorpje waarvan de inwoners een obsessie hebben voor rijkdom, klasse en stinkende kazen. Onder de straten van dit dorpje leven de Boxtrolls; vieze monsters die ’s nachts uit het riool kruipen om te stelen wat je het meest dierbaar is: de kinderen en de kazen.

Althans dat is de legende waarin ze geloven. In werkelijkheid zijn de trollen juist hele lieve wezens, die er een beetje gek uitzien. Ze hebben zelfs het menselijke weesjongetje Eggs (Isaac Hempstead Wright) opgevoed. Wanneer de gemene ongediertebestrijder Archibald Snatcher (Ben Kingsley) de Boxtrolls probeert uit te roeien, doen de monsters een beroep op hun adoptiekind en het avontuurlijke rijkeluismeisje Winnie (Elle Fanning).

Naast Hempstead Wright, Kingsley en Fanning worden de stemmen ingesproken door Toni Collette, Jared Harris, Simon Pegg, Nick Frost, Richard Ayoade en Tracy Morgan.

De film wordt geregisseerd door Anthony Stacchi (co-director van Open Season) en Graham Annable (story artist van Coraline and ParaNorman), en wordt geproduceerd door David Ichioka en Travis Knight.

The Boxtrolls zal een visueel oogverblindende mix van een detectiveverhaal, een absurde komedie en een steampunkavontuur met het hart op de juiste plaats worden. “Dickens op de wijze van Monty Python” aldus Knight.

De Amerikaanse release datum voor The Boxtrolls is 17 oktober 2014.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie