Horrorauteur Anthonie Holslag publiceert bizar kerstverhaal ‘De Kerstboom’

Auteur Anthonie Holslag kennen wij vooral van de spannende verhalenbundel ‘Zwarte Muren’, waarvan je een recensie eerder op onze website kon lezen. Eerder kerstboombracht hij eveneens het wetenschappelijk georiënteerd boek ‘In het gesteente van Ararat’ uit, die dieper ingaat op de Armeense vervolging. Ook voor volgend jaar staan er weer twee griezelbundels op de planning; ‘Een bloed overgoten dageraad’ die in het voorjaar van 2014 zal verschijnen. De daarop volgende ‘In het kille ochtendlicht’, verschijnt in het najaar van 2014.

In afwachting van deze bundels, gaat er voor Holslag een droom in vervulling, namelijk het publiceren van een kerstverhaal. Jarenlang schrijft hij al kerstverhalen en kwam tot de ontdekking, dat het schrijven van een goed kerstverhaal nog een hele klus is. Uiteindelijk verdween dit idee op de achtergrond, totdat Holslag op een dag in het tuincentrum door een bos van kunstbomen liep. Hij raakte gefascineerd door het feit, dat wij mensen van iets levenloos een levend object proberen te maken. Dit heeft hij verwerkt tot een bizar en vreemd verhaal over leven en dood, duisternis en licht. En vooral zorgt ‘De Kerstboom’ ervoor dat je je eigen kerstboom met geheel andere ogen gaat bekijken……

kerstboom2‘De kerstboom’ wordt namelijk verteld vanuit een wel heel bijzonder perspectief, namelijk die van een kerstboom. En deze kerstboom zorgt voor wel een heel fascinerende kijk op de gedragingen van mensen. Mensen doen vreemde dingen, zijn altijd in beweging en dan heb je natuurlijk ook nog ‘dat vreemde spel onder de dekens’. Het zet de lezer aan het denken over de bizarre wezens die wij eigenlijk zijn. En waar licht is, is zeker ook duisternis en het menselijk leven zit er vol mee. Niet alleen de akelige dingen die ons overkomen, zoals de dood, maar vooral ook de intentie waarmee wij iets doen.

Verwacht met ‘De kerstboom’ geen horrorverhaal, maar ook geen zoetsappig ‘aan het einde komt alles goed’ verhaal. Het boek laat zich niet echt in een hokje duwen en de stijl van Holslag is duidelijk herkenbaar. Eerder in ‘Zwarte Muren’ richtte de auteur zich al op de ware ik van de mens. In ‘De Kerstboom’ vinden we dit duidelijk terug, maar dan vanuit een heel uniek perspectief. Daarbij is het boek verdeeld in hoofdstukken, die elk beginnen met een duistere tekening, die het verhaal uitdiepen en afmaken. Elk hoofdstuk verbeeldt een bepaalde periode binnen het gezin, door de ogen van de kerstboom. Voor een idee van de sfeer van het boek, bekijk vooral de volgende video:

Trailer van het boek "De kerstboom" geschreven door Anthonie Holslag

‘De Kerstboom’ is HET boek voor diegenen die genoeg hebben van al die zoetsappige films, ‘A Christmas Carol’ net iets te vaak gezien hebben en even toe zijn aan net iets anders. In afwachting op een nieuwe enge verhalenbundel, heeft Holslag een mooi en vooral ook vreemd kerstverhaal geschreven.

‘De Kerstboom’ is gepubliceerd door Uitgeverij Zilverspoor en verkrijgbaar in de betere boekhandel. ‘Een bloed overgoten dageraad’ zal in de periode rond april verschijnen.

 

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Horrorauteur Anthonie Holslag publiceert bizar kerstverhaal ‘De Kerstboom’”

Plaats een reactie