Wyrmwood; zombiehorror uit Australië

Zombiemoe? Niet in Australië! In 2015 komt de low budget apocalyptische zombiefilm Wyrmwood uit. De productie wordt beschreven als een combinatie van Mad Max en The Walking Dead.

In het kort
Wanneer een komeet inslaat op de aarde wordt een ziekte verspreid wat mensen verandert in zombies. De kleine minderheid die niet verandert probeert te overleven met het weinige wat ze nog hebben. Familieman Barry heeft alleen zijn zus Brooke nog. Maar dan wordt zij ontvoerd door een groep ex-militair tuig. Zij brengen haar naar een centrum waar een gestoorde dokter onderzoek verricht op overlevenden.
Terwijl Brooke zoekt naar een manier om te ontsnappen vormt Barry een team met andere overlevenden, vastberaden om zijn zus terug te vinden.

Wyrmwood Zombie

Van hobby naar serieus project
De film is geschreven en geproduceerd door de broers Tristan en Kiah Roache-Turner. Ze hadden niet veel geld om de film te maken dus veel werd gedaan met behulp van vrienden en familie. Na het online zetten van een teaser op YouTube werd er via crowdfunding een bedrag opgehaald van 50 duizend dollar. De teaser werd 200.000 keer bekeken. Er was dus zeker een markt voor de film. De eerste scenes zijn gefilmd in Newcastle, in het noorden van Sydney, bij een vriend thuis.

Gedurende de weekenden werden elke keer scenes opgenomen. Het op beeld krijgen van de hele film heeft in totaal vier jaar geduurd. En niet zonder gevaar, zo verloren ze bijna hun stuntvrouw in een bizarre scene waarbij ze van een truck moest springen. Maar ze herstelde en kwam gelukkig weer terug.

In 2014 heeft de film op verschillende filmfestivals gedraaid in Australië, de US en in Stockholm en Argentinië. Vanaf 13 februari draait de film in de Australische en Amerikaanse bioscopen en in april wordt de film internationaal (inclusief making of documentaire) uitgebracht op DVD.

De broers zijn inmiddels bezig met een nieuw project, waarvan de trailer binnen vijf dagen al 600.000 hits had. Een duo om in de gaten te houden dus.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Wyrmwood; zombiehorror uit Australië”

  1. Als je vier jaar aan een low budget film werkt, dan heb je wel “hart voor de zaak” en doorzettingsvermogen. Teaser is best gaaf (voor een low budget film). Het verhaal is niet heel origineel, maar kan goed uitpakken. Nu maar hopen dat de acteurs een beetje kunnen acteren tijdens de dialogen en dat ze niet te veel goedkope gore en andere effecten hebben gebruikt (geluidseffecten klinken al vrij nep…). Ik ben nooit zombiemoe, dus als ik de kans krijg wil ik hem zeker kijken 😀

    Beantwoorden

Plaats een reactie