BBC & Netflix werken aan nieuwe ‘Dracula’-serie

Het team achter de tv-serie Sherlock werkt nu aan een Dracula-miniserie voor BBC en Netflix. Steven Moffat and Mark Gatiss werken aan drie afleveringen van 90 minuten, waarin we terug gaan naar de tijd van Bram Stoker’s Dracula; het Transylvania en Victoriaanse Londen van 1897. Deel 1 wordt geregisseerd door Jonny Campbell, 2 door Damon Thomas en het slot is in handen van Paul McGuigan.

Claes Bang zal de rol van Dracula gaan vertolken. Daarnaast zijn Sacha Dhawan, Nathan Stewart-Jarrett, Catherine Schell, Youssef Kerkour en Clive Russell.

De opnames starten dit jaar in Bray Studios, het oude honk van Hammer Films waar Christopher Lee in 1958 schitterde als Dracula. De miniserie zal dan eind dit jaar/begin 2020 op Netflix te zien zijn.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “BBC & Netflix werken aan nieuwe ‘Dracula’-serie”

  1. In 1977 maakte de BBC de driedelige miniserie “Count Dracula”, met Louis Jourdan in de titelrol en onze eigen Belinda Meuldijk als een van zijn concubines. Afgezien van een paar kleine puntjes ( Mina en Lucy zijn hier zussen en Arthur Holmwood en Quincy Morris zijn hier tot een personage versmolten ) is dit tot nu toe de enige verfilming geweest die volledig trouw was aan Bram Stokers verhaal uit 1897, dat zich overigens volgens deskundigen afspeelt in 1893. Er is zelfs op locatie in Whitby gefilmd. Het was alleen jammer dat de BBC mijns inziens te weinig aandacht aan de kostuums van de actrices heeft besteed en Louis Jourdan miste de aristocratische, sinistere, satanische, en dreigende presence van Sir Christopher Lee, in mijn ogen nog altijd de enige echte Dracula. Voor het juiste uiterlijk van de graaf, moeten we iets verder terug in de tijd: In 1969 draagt Lee een zwarte “Frockcoat”, heeft hij wit haar en een snor en wordt hij jonger na elke beet.
    Aan “Bram Stoker’s Dracula” uit 1992 wil ik weinig woorden besteden. Deze verfilming, met een ingelast, totaal onnodig liefdesverhaal en weliswaar mooi gemaakte, maar waanzinnige kostuums en decors, was voor mij als purist een regelrechte teleurstelling. Het is dan ook fijn dat de makers van de aankomende serie al hebben aangegeven het verhaal in ieder geval in de juiste tijd te plaatsen en Claes Bang een griezelige graaf te willen laten neerzetten, in plaats van een romantische held. Verder is Dracula’s kasteel gelukkig een echt Middeleeuws slot geworden. Ik zie dan ook met verlangen uit naar het eindresultaat!

    Beantwoorden
    • Nog even voor de volledigheid: De film uit 1969 waar ik op duid, werd niet door Hammer gemaakt. Het gaat hier om “Count Dracula'( “El Conde Dracula” ) van de hand van Jess Franco.

      Beantwoorden

Plaats een reactie