Ook horror voor Belgische Netflix Original: ‘Into the Night’

Netflix kondigt met ‘Into the Night’ eerste Belgische Netflix Original-serie aan. Hoe overleven we wanneer biologisch leven niet langer levensvatbaar is?

Netflix is druk bezig om lokale producties uit de grond te stampen, vaak met een duister randje. Neem bijvoorbeeld Dark (Duitsland), Ares (Nederland), Marianne (Frankrijk).

Nu is ook België aan de beurt, Netflix heeft daar de eerste Belgische Original aangekondigd: Into the Night.
De streamingdienst noemt het zelf een ‘high concept thriller’, de beschrijving duidt meer op een ‘apocalyptisch drama’. Hoe dan ook, het klinkt zeker interessant:

‘Into the Night’ vertelt het verhaal over het behouden van onze menselijkheid ten tijde van een kosmische ramp en speelt zich af aan boord van een vlucht vanuit Brussel. De internationale cast komt uit België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, Rusland en Turkije.

In ‘Into the Night’ draait alles rond de zon die op onverklaarbare wijze alles doodt wat op zijn pad komt. Een nachtvlucht vanuit Brussel zet koers naar het westen, de donkere nacht in, om zo aan die dodelijke zon te ontsnappen. Aan boord: een stel ‘gelukkige’ passagiers en hun bemanning, van diverse nationaliteiten, rijk en arm, jong en oud, civiel en militair. Eén ding hebben ze met elkaar gemeen: de wil om de zon – en elkaar – te overleven. Op welke manier dan ook.

Click here to display content from Twitter.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Het script is geschreven door Jason George, die tevens als showrunner te werk zal gaan. Producent Tomek Bagiński ligt toe dat het verhaal gebaseerd is op het Poolse post-apocalyptische sciencefictionboek The Old Axolotl van schrijver Jacek Dukaj, waarin ook bijna geen leven meer mogelijk is op aarde en is overgenomen door robots. De regie zal worden opgepakt door Inti Calfat en Dirk Verheye.

Wanneer de 6-delige serie Into the Night te zien zal zijn op Netflix is nog niet bekend.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie