Benjamin Walker: Vampire Hunter

benjamin walker vampire hunterUitgerekend in de week dat hier op DeNachtvlinders.nl het boek gerecenseerd is, heeft filmstudio 20th Century Fox bekend gemaakt wie de hoofdrol gaat spelen in de filmversie van Abraham Lincoln: Vampire Hunter. Zijn naam, Benjamin Walker.

De afgelopen weken hebben regisseur Timur Bekmambetov en producers Tim Burton en Jim Lemley diverse acteurs screentests laten doen voor de film. Het zijn niet de minsten geweest; naast Walker streden onder meer ook Adrien Brody, Josh Lucas, James D’Arcy en Oliver Jackson-Cohen om de rol.
De geruchten dat men een voorkeur voor Walker zou hebben deden eerder deze week al de ronde. Vanmorgen is bekend gemaakt dat de deal gesloten is. De opnames (in 3D) starten in maart. De film zal 22 juni 2012 in de bioscoop te zien zijn en wordt naar verluid dé release van het jaar voor 20th Century Fox. Maar in een propvolle filmzomer voor blockbusters, is het natuurlijk nog maar de vraag of een horrorfilm over een vampierjagende president het wel zo goed gaat doen…

Seth Grahame-Smith, de auteur van het boek, is momenteel overigens de laatste hand aan de scriptversie aan het leggen. Onderwijl is de andere film naar aanleiding van zijn werk (Pride and Prejudice and Zombies) in ‘development hell’ beland nu regisseur Mike White zich verplicht terug heft moeten trekken uit dat project. Hij bleek namelijk zijn agenda niet helemaal op orde te hebben en kon het niet combineren met eerder gemaakte afspraken voor een serie van tv-zender HBO. Eerder al kwam de filmstudio ook al niet rond met regisseurs Neil Marshall (The Descent, Centurion) en Jeffrey Blitz (Spellbound).

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Benjamin Walker: Vampire Hunter”

Plaats een reactie