Nederhorror Beste Vrienden en klassieker Tourist Trap nu op Horrify

Beste vrienden (Ruwan Heggelman, 2015)

Het is altijd weer hetzelfde riedeltje. Het gaat nooit eens echt goed met de Nederlandse horrorfilm. Oké, op die ene in de zoveel jaar na dan, maar de rest? Er worden ten eerste veel te weinig Nederlandse horrorfilms gemaakt. En als ze al worden gemaakt, vinden ze vaak niet eens hun weg naar het publiek. Dood, maar dan ook doodzonde… Om op de planken te laten liggen, aldus Horrify. Onlangs gaf Horrify al ruimte op hun platform voor de korte zombiefilm Deadline van Jonathan Kray en nu ook Beste Vrienden van Ruwan Heggelman!

Ferrie en Robert zijn matties for life en dat al heel lang. Door een ongelukje verandert Robert langzaamaan in een zombie. Ferrie probeert zijn beste vriend bij te staan, maar weet hij ook hun vriendschap te redden?
Beste Vrienden is een ontzettend leuke horrorfilm met in de hoofdrol Huub Smit (Richard uit New Kids) en Martijn Crins, waar je ook een traantje bij kan wegpinken. En dat allemaal van vaderlandse bodem!

Tourist Trap (David Schmoeller, 1979)

Een persoonlijk favoriet van De Nachtvlinders-recensent en tevens hoofdredacteur bij Horrify: Johan de Joode. Een roadtrip pakt voor een groep vrienden niet helemaal lekker uit wanneer hun auto panne krijgt. Een vreemdeling biedt hen hulp aan en brengt hen naar een afgelegen poppenmuseum die hij beheert. Al snel blijkt dat een gemaskerd persoon het heeft gemunt op de jongeren en helemaal niet van plan is hun weer te laten gaan. Kijk Tourist Trap nu.

Dead Awake (Philip Guzman, 2016)

Kate werkt met veel plezier als maatschappelijk werker, maar wanneer zij merkt dat er binnen korte tijd opvallend veel doden vallen onder haar cliënten, gaat zij op onderzoek uit. Al snel komen er berichten bij haar binnen dat al die cliënten meldingen maakten van ‘iets’ te zien voordat zij in slaap vielen. Maar wat dat ‘iets’ is…

Open Water 3: Cage Dive (Gerald Rascionato, 2017)

Haaienfilms.. Hebben we daar nou niet genoeg van gezien? Nou nee! Duh!
Een groep vrienden proberen een stunt uit te halen om zo mee te mogen doen aan een reality show. Maar dat gaat gigantisch mis. Midden op de oceaan dobberen zij nu rond in hun zwemvest. Maar de oceaan is natuurlijk niet alleen mooi, maar ook behoorlijk dodelijk…

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie